Pre-Shampoo Scalp Detox

 

Resultat av en toxisk hårbotten

När din hårbotten inte kan andas är det inte hälsosamt. Andning innebär att man får rörelse genom hårfollikelhalsbandet för att stimulera blodflödet och oljeproduktionen. Kör en borste eller fingrarna genom håret ofta. Använd dina händer för att massera hårbotten och flytta huden. En hälsosam hårbotten har mycket rörelse. Om din hårbotten inte är hälsosam, kan den bli torr och fläckig. Mjölk kan sätta in, liksom klåda och eventuellt psoriasis. Ta lite tid innan ditt schampo verkligen ger din hårbotten en massage. Du lägger till oljor eller massagebehandling Effektivare.

Oljor eller Tonic

Kokosolja, olivolja, mandelolja eller teolja är bra före shampoo-behandlingar för hårbotten. Massera en nickelstorlek i hårbotten för att hjälpa till att återfuka den och låt den för att återvinna sin naturliga oljebalans. Det finns många andra hemlagade recept med vetex och avokado, ägg eller mjölk. Medan proteinerna och fettet i dessa livsmedel är bra är oljorna tillräckligt för att göra ett bra jobb. Oroa dig inte om oljor får i ditt hår - de är också bra för håret. En tonik som du kan använda för din hårbotten är äppelcidervinäger. Blanda den med en del vinäger och en del vatten för att späda den. Det hjälper till att bryta upp eventuella rester på din hårbotten, gör att din hårbotten kan andas och tar bort eventuella gifter som sitter på ytan. Det här är bra att göra befo Du gör oljemassagen, så att den kan suga i några minuter. Du kan också infusera vinägerna med timjan och / eller mynta.

Consumer Detox Products

Om du inte är hemlagad, kan du köpa hårbehandlingar för att avgifta din hårbotten. Bosely och Nioxin erbjuder bra hårbottenrengörare VO5 är välkänt för sina heta oljebehandlingar. De flesta av dessa kräver att du applicerar produkten och lämnar den i 10 minuter innan du tvättar håret. Tänk på att en del av anledningen att du avgiftar hårbotten är på grund av kemiska produkter intagas eller läggs direkt på ditt huvud. Försök att begränsa mängden kemikalier i din detox. American Crew erbjuder ett te-trädbaserat rengöringsmedel som är mycket effektivt. Ditt hår och hårbotten uthärdar mycket stress. Stress kan komma inifrån din kropp, från giftiga ämnen i mat, alkohol och droger som lämnar din kropp genom hår och hudceller. Ditt hår och hårbotten får också gott om missbruk av produkter, sol och värmeexponering och miljöföroreningar. En hårbotten detox före du schampo kan hjälpa din hårbotten att andas och främja friskt hår.