Vad är en snörningspärra?

 

Historia

Spetspincen uppfanns först 1800-talet i Frankrike av perukinventar Leguet. Den faktiska spetspincpatentinnehavaren är M. Tellier, som vann patenträttigheter efter en lång process mot andra perukskapare. Mer sistnämnd användes spetspincen i filmindustrin för filmer och skapades för att ge skådespelare ett mer naturligt utseende som de utförde i roller. Spetsens spetsbas skapar en nästan felfri hårlinje när den appliceras korrekt, och många kändisar började använda hårstycket för daglig användning, för att skydda sitt naturliga hår mot hårda miljöer, och till och med bara för att experimentera med nya utseende.

Typer < / h2> Spetspincen kommer i en rad olika färger, texturer och stilar för att efterlikna naturligt hår. Hår doneras av kvinnor som naturligt växer långt, friskt, obearbetat hår. Dessa kvinnor är vanligtvis belägna i länder som Indien och Ryssland. Texturer som föregås av ordet oskuld betyder att håret inte har färgats eller kemiskt rätats ut. Grovare texturer som bäst liknar permerat afroamerikanskt hår kallas yaki, medan rakare, tunnare hår som vanligtvis finns på kaukasiska skaltor kallas silkeslen. Remy hår är idealiskt att köpa när du köper en spets fram paryk. Begreppet remy innebär att håret är av högsta kvalitet, och specifikt refererar till människohår. En spets framparyck kan också tillverkas med syntetiskt hår, vilket har flera nackdelar och positiva egenskaper.

Fördelar

Förutom att användas för mode och underhållning, är spetspincen vanligtvis använd av kvinnor med problem som alopeci, kvinnligt mönster balding, och till och med håravfall på grund av kemoterapi. Många kvinnor med dessa problem saknar självförtroende och lider av dålig självkänsla eftersom hårets tillstånd har försämrats och förändrat sitt utseende. Lace front wig erbjuder ett sätt för dessa kvinnor att behålla sitt utseende och självkänsla samtidigt som de döljer sina hårproblem.

Ansökan

En spetsad paryk appliceras i allmänhet genom att klippa över det överflödiga spetsar som fästs på hårstycket och limning peruken ett litet avstånd framför hårlinjen för att skapa ett mer naturligt utseende. Installationsprocessen kan variera beroende på användarens upplevelse med spetsfronten. Slutresultatet beror också på användarens kunskap och skicklighet i piggplacering. därför är det viktigt att komma ihåg att din peruk kanske inte ser ut som en kändis s eller pigs paryk. Hårlimtape och osynligt lim används vanligtvis för spetspincett, och kan vara rörigt om det används fel väg. Se referensavsnittet nedan för en länk till ett exempel på hur man applicerar en spetspigg samt att ta hand om det genom shampooing och konditionering.

Överväganden

Även om en spetspärra kan vara spännande att använda tack vare dess mångsidighet och naturliga utseende kan det också vara skadligt om det används felaktigt. Lim som band och hårlim används vanligtvis för att fästa spetsfronten i hårbotten, och efter kontinuerlig användning kan dessa lim skada hårlinjen och nacken i nacken. För att undvika att skada ditt naturliga hår, kan du ta en paus från att använda en spets framparyta genom att byta ut den med andra hårstyckesalternativ som inbyggnadsförlängningar och stängningar. Spetspincetten har vuxit i popularitet sedan den ses på flera kända kändisar som Beyonce, Naomi Campbell och Tyra Banks, och det har sedan dess hjälpt till att försvaga stigma och förlägenhet att ha på sig en peruk. Spetspärren har många positiva egenskaper och män och kvinnor från alla håll har börjat använda det för att enkelt ändra sitt utseende och frisyr utan att begå hårklippningar eller behandlingar. Även om spetsens spets kan tyckas som en ny idé har peruk faktiskt funnits länge.