Hur Lasers för hårborttagning fungerar

 

Laserhistoria

Först infördes 1998 har lasrar för hårborttagning varit tillgängliga för konsumenter i över 10 år. Idag finns det fyra lasrar som regelbundet används för framgångsrikt hårborttagning. Det här är Alexandrite Laser, Nd: YAG laser, Diodelaser och IPL (intensivt pulserande ljus) Laser. Varje laser är speciellt utformad för att behandla vissa individer baserat på deras hudtyp. Alla lasrar för hårborttagning använder pigmentsökande ljus. Vi har pigment både i vår hud och i vårt hår; de patienter med mörkare hudtoner kräver olika tekniker än de med ljusare hudtoner eftersom det inte finns någon skillnad mellan hårfärg och hudton. Lasrar med kortare våglängder som Alexandrit är utformade för att behandla patienter med lättare hudtoner, och lasrar med längre våglängder som Nd: YAG är utformade för att behandla patienter med mörkare hudtoner. Att behandlas med rätt laser kommer att garantera säkra och effektiva laserbehandlingar.

Hur Lasers Work

När lasern passerar över behandlingsområdet passerar korta pulser av laserljus genom de yttre hudskikten och lockas till pigmentet i hårsäckarna nedan. Laserenergin absorberas av hårsäckarna och omvandlas till värme, vilket cauterizes blodflödet till håret, vilket effektivt förstör follikeln. När en hårfollikel förstörs av laser, kommer den aldrig att växa igen. Efter en serie behandlingar kommer män och kvinnor att drabbas av en drastisk minskning av oönskade hår.

Hårtillväxtcykler

Många hårborttagande patienter frågar varför de behöver mer än en behandling. Faktum är att vårt hår växer i tre olika steg: anagenet, tillväxtsteget, catagen eller viloplanet och telogenet eller kasta scenen. Håret kan effektivt förstöras av lasern först när det ligger i anagentrinnet, eftersom detta är det enda tillväxtsteget där håret är fäst vid blodtillförseln. Ansikts- och kroppshår cyklar kontinuerligt, vilket innebär att vid varje given tillfälle endast en viss procent av håret är i ett skede. På grund av detta behövs en serie laserbehandlingar för att behandla allt hår i anagenstadiet. Det genomsnittliga antalet behandlingar som behövs för att se framgångsrika resultat är tre till sex; vissa kan behöva mer, och vissa kan behöva mindre. Antalet behandlingar som krävs kommer att variera från individ till individ.

Vem är berättigad?

Lasrar använder pigmentsökande ljus; Därför är inte alla en riktig kandidat för laserbehandlingar. De män och kvinnor med ljusbrunt till svart hår kommer att uppleva framgångsrika resultat eftersom dessa hårfärger innehåller tillräckligt med pigment för att lasern ska kunna se. De individer med rött, vitt, blont och grått hår kan inte genomgå laserbehandlingar eftersom dessa hårfärger helt enkelt inte innehåller tillräckligt med pigment för framgångsrik behandling. Vissa företag kommer att hävda att kunna behandla alla hårfärger, men det är viktigt att veta att inte en enda laser har förmågan att behandla ljusare hårfärger. Om du genomgår laserbehandling med någon av dessa hårfärger kan du se tillfälliga resultat, men håret kommer så småningom att växa tillbaka. Elektrolys är den enda andra typen av permanent hårborttagning, och patienter med alla hårfärger kan se resultat med denna metod.

Potentiella biverkningar

Med laser hårborttagning är biverkningarna få och långt ifrån så länge som patienter ta försiktighet under deras behandlingsserier. Den viktigaste faktorn för laserbehandling är pigment. Hårpigment och hudpigment påverkar både behandlingsresultatet, men endast hudpigment kan påverka eventuella biverkningar. Laserenergin kan justeras under behandlingen; Ju högre energi, ju mer intensiv behandlingen. Laserenergin är speciellt baserad på hudton, så om hudtonen förändras på något sätt kan behandlingar leda till brinnande och pigmenteringsproblem. Det är viktigt att hålla sig borta från solen och avstå från solarium och solfria garvningskrämer i minst 2 veckor före varje behandling. Din hud måste alltid vara i sitt mest naturliga tillstånd för att säkerställa både säkra och effektiva behandlingar. Patienter som har drabbats av biverkningar som brännande, hyperpigmentering och hypopigmentering upplever oftare dessa eftersom deras hudfärg var mörkare. När du genomgår behandlingar, följ alla försiktighetsåtgärder som din utövare anger. Genom att göra detta säkerställer du trygga laserbehandlingar.

Resultat

Beroende på det område du behandlar kommer dina sessioner att spridas var 4: e till 10 veckor. Med i genomsnitt tre till sex behandlingar kan ta var som helst från 3 månader till ett år för att slutföra dina behandlingar. När din serie är klar kan du förvänta dig att uppleva en 80-99 procent minskning av oönskade hår. Laser hårborttagning är FDA-godkänd för permanent reduktion, inte permanent borttagning. Det beror på att det är omöjligt att ta bort 100 procent hår med lasern. Håret som kvarstår kommer dock att bli finare, tunnare och mindre märkbart, vilket liknar 'persikulösningen' som täcker vissa delar av ansiktet och kroppen. kvinnor har upplevt framgångsrika resultat med detta hårborttagningsalternativ.