Hur man använder Amla (indisk krusbär) för tjockt, glänsande, friskt hår

 

1.

Välj en av de två amla hårbehandlingarna som beskrivs nedan, beroende på dina önskemål. Amlas hårmask är lite rörig och tidskrävande, men ger bra resultat. Det är en stor speciell ocassionbehandling. Håroljebehandlingen är lätt och snabb och kan utföras en gång i veckan för att bibehålla friskt hår.

2.

Gör en hårmask av amla pulver, olivolja och vanlig yoghurt. Blanda två matskedar amla pulver, en matsked varje olivolja och vanlig yoghurt för att göra en tunn pasta, och applicera på hårbotten och håret. Använd en duschlock, eller lindra håret med saranlindning och lämna behandlingen i en timme. Tvätta av det i duschen med ett mildt schampo.

3. Använd en hårolja, helst kokosolja, berikad med Amla som en för-duschbalsam. Massage hårbotten med oljan, och lämna den som en övernattning. Tvätta håret på morgonen med ett mildt schampo och undvik att använda en balsam. Håroljan är konditionerad och ger ett ton skins till hår.

4.

Ät amla för att ge näring åt huden och huden. Amla är en rik källa till vitamin C och polyfenoler och har många hälsofördelar. Den finns tillgänglig i den frusna delen av indiska livsmedelsbutiker. Använd det som att du skulle använda citron i olika rätter, grata det till sallader och kötträtter, eller använd det för att baka för att tillsätta tartness till muffins. Alternativt, ta ett amla-tillskott.

5. Behandla håret försiktigt genom att undvika hårda kemiska behandlingar, schampon och balsam. Förutom att lägga amla i en diet, äta en välbalanserad diet som innehåller tillräckligt med protein och järn för att ge näring åt det inre.

Tips och varningar

< li> Pulveriserad amla och amla hårolja finns i hälsokostaffärer eller indiska livsmedelsbutiker.
  • Amla hårolja är bäst när kokosolja används som bas.
  • Amla, även känd som indisk krusbär, är hemligheten för många indiska kvinnor, med tjockt, glänsande och friskt hår. En potent antioxidant och en viktig hälsoföryngring när det tas internt är amla en populär ayurvedisk botemedel för många hälsoförhållanden. Amla används topiskt och är en utmärkt hårföryngringare. En väldigt närande ört det förhindrar hårbotteninfektioner, håravfall och för tidig graying. Det bidrar också till glans och glans på håret på grund av dess astringent natur. Läs mer om hur man använder amla för friskt hår här.