Hur man återställer svart hår

 

1.

Bedöm ditt hår. Vad var det som orsakade behovet av restaurering? Är ditt hår överbehandlat från användning av relaxers eller färgbehandling? Är ditt hår torrt, upplever du brott, ser du splittrade ändar, är det lugnt och livlöst? Ta reda på tillståndet för dina hårsträngar.

2.

Shampoo ditt hår. När du har bestämt det aktuella hårets tillstånd kan du bestämma exakt vilken typ av schampo du behöver. Om ditt hår är lunt och livlöst kan det uppstå produktbyggande. Klarande schampon är bra för produktuppbyggnad eftersom de är formuleras för att avlägsna överskottet av olja, fett, gel och / eller fuktighetskräm från håret. För skadat hår vill du använda ett schampo som är formulerat för skadat hår. Slutligen, för hår som är torrt, använd ett fuktgivande schampo. < /p>

3.

Använd en proteinbehandling. Kemiska processer och värmestyling bryter ner proteinbindningarna i håret, vilket försvagar håraxeln. Proteinbehandlingar stärker håret genom att belägga det med proteinet förlorad genom de processer som har skadat den. När du letar efter en proteinbehandling vill du leta efter balsam som anger dess 'rekonstruer' egenskaper. Läsning av ingredienserna är också fördelaktigt. Leta bara efter 'protein', 'silke' eller 'silkeamino syror 'i ingredienslistan.

4.

Condi sätt håret. Företrädesvis en djupkonditionering. Afro-amerikanska håret trivs på fukt så att du inte kan gå fel med detta steg. Djup konditionering kommer definitivt att återställa hårdbehövlig fukt som ditt hår behöver. Djupa balsam bör hållas på håret i 15 minuter om du utsätter håret för att värma från en hårtork, eller 30-35 minuter utan värmepåverkan.

5.

Skydda skador om det behövs. Om dina ändar är splittrade, splittrade eller på annat sätt skadade, borde du definitivt trimma skadorna i ett försök att återställa håret. Om skadan inte trimmas blir den bara värre.

6.

Begränsa den stilaktivitet som har orsakat dina problem. Efter att du har shampooed, konditionerat och trimmat dina ändar i ett försök att återställa ditt hår, är det viktigt att du försöker ditt bästa för att behålla sin hälsa. Detta inkluderar att begränsa din värmestyling och vara försiktig när du applicerar avslappningsmedel och färgbehandlingar. Du kanske vill överväga att förutse dessa aktiviteter tillsammans.

7.

Vänta på resultat. Ditt hår kommer inte återställas över natten. Det tar tid

Har du överbehandlat ditt svarta hår under din senaste kemiska process? Har du varit över med din hårtork, krulljärn eller platt järn? Chanserna är att ditt hår har blivit skadat och du 'ser ut att återställa den till sitt tidigare tillstånd. Det kan mycket väl vara beroende på hårets tillstånd.