Hur man blir av med ärr naturligtvis hemma

 

1.

Gnider kakaosmör i ditt ärr två eller tre gånger om dagen. Kakaosmör ger fukt till huden och kan hjälpa till att läka gamla ärr.

2.

Exfoliera ditt ärr dagligen med en loofah eller en exfolierande borste. Exfoliering kan bidra till att minska utseendet av ärret över tiden genom att ta bort döda hudceller.

3. Använd E-vitamin till din fördel. Du kan antingen ta vitamin E-tillskott eller gnugga vitamin E-olja i ditt ärr. Aloe Vera är också användbart för detta. Dessa naturliga produkter kan hjälpa till att återfuka huden och reparera den skadade ytan.

4.

Citronsaft har använts som ett hjälpmedel i många år för att lätta på huden. Det kan eventuellt bidra till att minska utseendet på ärr som redan är läkt och / eller de som är äldre.

Tips och varningar

  • Använd solskydd på en daglig grund för att skydda din hud och ditt ärr. Ökad sol exponering kan göra ärren värre över tiden.
  • Kontakta en hudläkare efter några månader om naturliga behandlingar inte fungerar. Kom ihåg att det tar minst en månad att börja se resultat.
  • Ärr kan ofta vara ful och få upp smärtsamma minnen. Lär dig hur du kan minska utseendet av ärr naturligt utan dyra produkter eller kirurgi.