Hur man förstår om C-vitamin kan förhindra åldrande hud

 

1.

C-vitamin kanske inte har förmågan att bota förkylningen, men det verkar ha fördelar när det gäller att bevara huden. Inte bara är vitamin C en stark antioxidant, den har antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att reparera hudskador i samband med sol exponering. Vitamin C är också en viktig ingrediens i syntesen av kollagen, proteinet som ger den grundläggande stödstrukturen för huden. Som hudåldrar börjar kollagenstödstrukturen, som ger huden sin integritet, att bryta ner vilket orsakar utseendet av lös, sagig hud. Kunde vitamin C för huden spela en viktig roll för att skydda mot åldersrelaterad hudskada?

2.

En studie publicerad i tidskriften Experimental Dermatology 2003 visade att man tillämpade 5\% vitamin C-kräm till huden hos försökspersoner resulterade i signifikant förbättring av utseendet på hud som skadats av solen. Dessutom visades det av biopsi att hud som fick vitamin C-kräm visade bevis på reparation av den grundläggande kollagen och elastiska stödstrukturen som håller huden fast och spänd. Detta ger ytterligare stöd för fördelarna med vitamin C för att behandla åldrande hud.

3.

Om du vill få fördelarna med vitamin C för huden, kan du inte bara drick mer apelsinjuice och äta mer frukt som är hög i vitamin C? Även om det här uppenbarligen kommer att ha hälsofördelar, är det inte den perfekta sätten att närma huden. Att äta färsk frukt eller ta vitamin C-tillskott vunnit 'resulterar i tillräckliga koncentrationer av C-vitamin som når hudcellerna för att göra skillnad i hudens hälsa. Vitamin C måste appliceras topiskt på huden.

4.

Det finns en mängd hudvårdskrämer med C-vitamin tillgängligt, så många att det kan vara svårt att välja bland de många alternativen. Den viktigaste egenskapen hos vitamin C för huden är att den finns i en bildar det som är tillräckligt surt för att tränga in i hudcellernas yttre cellmembran. Den form som bäst kan göra är L-askorbinsyra eftersom den har ett tillräckligt lågt pH för att låta det komma in i cellens inre.

5.

En annan fråga med vitamin C för huden är frågan om stabilitet. Många C-vitaminprodukter genomgår oxidation när de utsätts för luft vilket gör dem ineffektiva eller till och med skadliga. En form av C-vitamin som är mer stabil är magnesiumaskorbylfosfat. Det har också fördelen att det är mindre irriterande för huden än askorbinsyraformen.

6.

När välja en kräm med C-vitamin, prata med tillverkaren och se till att du får en produkt som har ett tillräckligt lågt pH för att tränga in i hudcellerna och en form som är stabil, till exempel en magnesium-askorbylfosfatform. kosta lite mer, men du är mer säker på att få de optimala fördelarna med C-vitamin för huden. Ett företag som heter Skin Actives erbjuder koncentrerad magnesium ascorbylfosfat till salu så att du kan lägga till den i din favoritkräm för att få fördelarna med C-vitamin i en form som är stabil och effektiv. Detta kan vara ett billigare alternativ.

7.

Om du har känslig hud, kom ihåg att krämer med C-vitamin kan vara irriterande, särskilt när du börjar använda dem. Om du har några tvivel om huruvida vitamin C för huden är det rätta valet för dig, prata med din hudläkare.

Kan vitamin C för huden vara en effektiv anti-aging strategi? Ta reda på vad du behöver veta.