Hur man förstår om du ska gå till frisör med dåligt hår

 

1.

Låt oss möta det. De flesta frisörer är inte de bästa promenaderna för sina talanger.

2.

Även om de kan ha varit en stjärna elev på sin lokala skönhetsskola, någonstans längs vägen som de misslyckades med att arbeta samma magi på sitt eget hårhår. Det som ställer frågan: Ska du gå till en frisör med dåligt hår?

3.

När man överväger denna viktiga fråga är det viktigt att titta på frågan från flera perspektiv. Först gjorde denna 'dåliga frisör' med den spikade pixiehårklippningen och rosa höjdpunkterna klippte egentligen sitt eget hår eller gjorde en av hennes kamratkamrater jobbet? Om det senare är fallet kan det fortfarande finnas hopp om att hon kan göra ett helt acceptabelt jobb som skär ditt hår. Med så lätt tillgång till andra hårvårdspersonal kan en frisör mycket väl fråga en annan frisör att klippa håret, även om hon tänkbart har förmågan att göra sig själv.

p> En annan möjlighet är att den blivande frisören kanske har fått hennes ganska okonventionella frisyr som ett resultat av att besöka en frisyr. Vid dessa händelser är det inte ovanligt för frisörerna att tjäna som marsvin för nya hårklippningar, frisyrer och färgläggningsjobb. Hon kan ha varit generös nog att offra sitt eget hårhår för det bästa av hårstyling. , du kan ge henne poäng för välvilja och mod. Det finns också möjligheten att en helt ny frisör behövde någon att öva på och denna snälla själ var villig att offra håret för att vidareutbilda en ny frisör. Se bara till att ditt hår inte hamnar i den här 'nya' stylisten.

5. Det kan dock vara rättvist att ge frisör med dåligt hår en chans att klippa håret om hon verkar kunnig och uppriktig. Trots allt verkar antalet frisörer med dåligt hår vara högt, så det finns inget sätt att de alla skulle kunna vara dåliga. Bara se till att du går igenom frisyrböckerna med henne och noggrant påpekar vilken typ av klipp du söker, se till att du undviker några hårklipp som gör att du ser ut som en tonåring som har gått Goth. Bra kommunikation är nyckeln här.

En sista pekare, om du går in i en frisörsalong och alla frisörer har en skraj, förvrängd hårklippning och du märker Kunderna är också, springa, gå inte ut ur salongen innan en av den skrajhårda frisören styr hennes sax i din riktning. Du vill inte vara en av dessa frisörs senaste offer.

7.

Bunnlinjen? Det är inte orimligt att ge frisör med dåligt hår möjligheten att skära i håret, men se till att det är bra kommunikation innan hon plockar upp saxen eller den flaskan av hårfärgning eller du kan vara kunden som går ut med dåligt hår. Och du vill inte ha det.

Skulle du låta frisören med den skraj, spikade hårklippet klippa ditt eget hår? Ta reda på hur du hanterar detta problem.