Hur man gör African American Hair

 

1.

Det första du bör göra är att bestämma vad du vill använda. Det bästa sättet att göra detta är att bestämma din hårtyp och textur. Perms kommer i olika styrkor som Normal, Regular och Super.

2.

När du har bestämt vilken perm du ska använda. Gör ett strängtest genom att använda perm från ny tillväxt till slutet. Efter strängtestet, kontrollera efter brott eller hårbottenirritationer.

3.

När du har valt vilken perm som passar dig, är du nu redo att börja processen. Basera din hårbotten med vaselin. Dela håret i fyra sektioner genom att avskilja håret mitt i mitten från fram till baksida och sedan över från öra till öra.

Nu måste du bestämma ansökningsprocessen som baseras på hårets konsistens. Om ditt hår har en fin struktur, så är hela behandlingstiden mellan 10-15 minuter. Om din textur är medium är behandlingstiden mellan 15-20 minuter. Om din textur är grov är bearbetningstiden 20-25 minuter.

5.

Se till att du har på dig dina handskar och börjar applicera permen med baksidan av en fin tandkam genom att avskilja och applicera i små sektioner var försiktig att täcka hela huvudet. Applicera perm till den nya tillväxten av hela ditt huvud. När du har applicerat permen överallt, gå tillbaka och glatt ut varje sektion (det här är rätningsprocessen) där du kommer se ditt hår blir rakt. Efter utjämning kan du applicera permen till resten av ditt hår till ändarna om det behövs. Obs! Om det här är din första perm relaxer måste du applicera den till ändarna. Om det bara är en retuschering, använd endast i ändarna om det behövs.

6. Skölj noga hår och schampo. De flesta permits shampoo har en färgkod som låter dig veta om du fortfarande har perm i ditt hår. Shampoo tills lather är vit och har ingen färg i den. Vissa färgkoder är rosa och vissa är gula. Skölj och handduk torr och stil efter önskemål.

Tips och varningar

  • Skampa inte eller skrapa hårbotten i minst 24 timmar före användning. <
  • Använd inte om håret är i dåligt skick.
  • Använd inte på blekt hår.
  • Se till att du följer timingguiden för att förhindra kemiska brännskador och hår förlust eller brott.
  • Använd handskar
  • Processen med att permeera afroamerikanskt hår skiljer sig från andra raser och har lämnat många kvinnor rädda för att försöka. Behållningsprocessen kan vara ganska lätt om du vet vad du gör och inte.