Hur man gör lotion med bivax och lanolin

 

Basic Body Lotion

1.

Mät 2 1/2 uns bivax, 4 uns lanolin, 2/3 kopp mineralolja, 3/4 kopp vatten och 1 tsk. Borax.

2.

Smält bivax och lanolin helt med oljan i en dubbelkedja. Istället för en dubbelkedja kan du placera en ugnssäker skål inuti en annan ugnssäker tallrik som är fylld med vatten. Placera de två disken i en ugn som förvärmats till 150 grader Fahrenheit. Låt inte vattnet komma in i bivax och lanolinblandningen.

3.

Värm Borax och vatten i en kastrull tills den är helt upplöst. Kombinera bivax och lanolinblandningen med Borax och vattenblandningen, omrör kontinuerligt. En vit kräm kommer att bildas. Låt denna lotion svalna och överför den till lufttäta behållare med lock.

Lotion med hållbarhet

1.

Mät en kopp Aloe Vera gel, en tsk. lanolin, en tsk. vitamin E-olja, 1/3 kopp kokosnötsolja, 1/2 ounce bivax, 3/4 kopp mandelolja och 1/2 tsk lavendelolja eller din favoritolja för doft.

2.

Blanda Aloe gel, lanolin och vitamin E olja i en skål och lägg åt sidan. Sätt kokosnötoljan och bivaxet i en mikrovågssäker skål och värm högt i 30 sekunder. Upprepa denna process i fem sekunders varaktighet tills vaxet smälter helt. Blanda mandeloljan och kokosnötoljan i bivaxblandningen.

3.

Men oljelösningen av Aloe gel, lanolin och vitamin E i en blandare. Blanda på låg hastighet och häll långsamt i olja och vaxblandningen. När allt smälter, börjar blandningen bli vit. När det når en krämliknande konsistens, stäng av mixern. Tillsätt doftande olja och gör en snabb blandning. Lanolin Hand Cream

1.

Förbered 3 msk vart och ett av lanolin, destillerat vatten, häxhasel och riven bivax. Gör också 1/2 kopp mandelolja och 1/8: e tsk borax.

2.

Sätt lanolin, bivax och mandelolja i en ugnskåpa sätta den inuti en större ugnssäker tallrik fylld med vatten och lägg den i ugnen förvärmd till 150F tills ingredienserna har smält helt. Låt inte vattnet komma in i lanolin och bivaxblandningen. Blanda häxhaseln, boraxpulveret och destillerat vatten i en kastrull. Värm detta till kokpunkten och avlägsna från flamma.

3.

Boraxblandningen långsamt blandas i lanolin och bivax. Rör kontinuerligt tills emulgerat och blandat. När det är kallt, överför handkräm till glasburkar.

Bivax är en biprodukt av honungsprocessen. De kvinnliga biearbetarna gör det här vaxet att försegla bikakens ändar när den är full och klar för mognad. Bivax används i krämer, lotioner och balm, binder dem och ger dem kropp och en underbar doft av doft. Lanolin är en annan naturlig produkt. Detta oljeliknande vax erhålls från fårens ull och hjälper till att göra din hud mjuk. Du kan använda dessa två naturliga ingredienser för att göra dina egna lotioner hemma.