Hur man klär sig för ett formellt tillfälle

 

1.

Dress. Formella klänningar i dessa dagar kan vara golvlängd, telängd, full, a-linje, rak, sjöjungfrun, strapless, spaghettiband och listan fortsätter. Nästan vilken form som helst, eller färgen kommer att fungera, men nyckeln är säker på att det kommer att fungera för din kroppstyp. Var realistisk och bekräfta att allt inte fungerar för alla.

2.

Skor. Strappy hells fungerar bäst för formella tillfällen. Guld eller silver klär upp någon outfit och kommer att fungera som en neutral för någon färgklänning.

3.

Smycken. Diamanter och rhinestones är bra. Gå inte överbord. Om du har på dramatiska örhängen, ha en mindre dramatisk halsband. Om ditt halsband är dramatiskt, ha mindre dramatiska örhängen. Ett armband kommer att lägga till en snygg elegans och klass i din outfit.

4.

Hår. Återigen är det här personliga preferenser. Curly, rak eller till och med dras tillbaka blir elegant. Nyckeln är att den ska vara snygg.

5.

Makeup. Jag kan inte stressa det här, men mindre är mer. Naturlig smink fungerar också på kvällen. Du kan vara lite mer dramatisk och djärv för kvällen. Men om du inte går på en kostym, behåll dramatiken till ett minimum. Avstå från att göra dig som en drakdronning.

6.

Handväska. En trevlig liten kopplingsväska kommer att fungera bra för något formellt tillfälle.

7.

Sist men inte minst är förtroendet.

Tips och varningar

  • För något formellt tillfälle, avstå från att ha på sig denim, spandex, stövlar och alltför avslöjande kläder. Det här kan skicka dig över linjen från elegant till trashigt!
  • Här är scenariot: Du får ditt mail och det är en inbjudan till en middagsdans. Då ser du den fruktade och förvirrande 'Formell klädsel' notera längst ner på inbjudan. Hur kan du se röda mattan redo utan att se ut som du har du lagt på alla tillbehör i din garderob?