Hur man övar defensiv shopping

 

1.

Lämna plånboken i bilen. Det här kan låta galet, men lägga plånboken i din handskfack och låsa din bil. Om du ser något som är så viktigt för dig att köpa, så vinner du inte att du går till bilen för att få pengarna att betala för den. Den långa promenad till parkeringsplatsen kan också hjälpa dig att tänka på om du verkligen behöver vad du vill köpa, eller om du bara ska vidarebefordra köpet.

2.

Berätta säljaren du är inte redo att köpa upp framför. Det är frestande att låt säljaren fortsätta på något, men om du berättar henne så fort du går in i affären som du inte är intresserad av att köpa någonting idag, kommer hon att vara mindre benägna att ge dig det svåra att sälja och gå vidare till mer lovande framtidsutsikter.

3.

Håll din kredit hemma. Om du vet att du vill köpa något specifikt, kommer många gånger säljare att erbjuda dig en förbättrad version eller en speciell tillägg . Men om du bara tar med sig en viss summa pengar och lämnar kreditkorten hemma, kan du inte köpa dessa tillägg, och om du verkligen vill ha dem kan du alltid gå tillbaka. < /p>

4.

Hämta dina kvitton. Om allt annat misslyckas och du slutar köpa något du verkligen ångrar, var inte rädd att ta tillbaka den.

Tips och varningar

  • Även om vissa av dessa steg kan känna sig lite obekväma först, att justera dem kan spara dig massor av pengar och gör att du känner dig som mer av en bemyndigad shopper.
  • Låt oss säga att du går ut för en lat shoppingresa till köpcentret. Du tänker inte köpa något, du vill bara komma ut ur huset och gå runt. Du går nonchalantly i en skoaffär, där en säljare frågar vilken storlek du bär. Det verkar vara en oskyldig nog fråga så du svarar. Nästan snart sitter du i en stol omgiven av sju olika par skor, allt ut ur din budget och samma säljare frågar redan vilka två par du tar hem idag. Det är en mycket stressande situation. Men om du kan ändra ditt shoppingbeteende finns det några saker du kan göra för att undvika att bli utsatt för en högtrycksköpssituation som det här scenariot.