Hur man tar bort halvfast hårfärg från ditt hår

 

1.

Lyckligtvis, om du valde att använda halvvarig hårfärg i stället för permanent, har du inte fastnat med färgen längre än några veckor. Även om de flesta halvfasta hårfärgen lådor anger att färgen varar mellan tio och tolv tvättar, om du nyligen fått en perm eller på annat sätt bearbetade ditt hår, kan det vara längre. Det beror på att håret är poröst efter en kemisk behandling som gör att hårsträngarna kan ta sig på färgen. Om du använde en halv-permanent hårfärg som är mycket mörkare än ditt naturliga hår, kan effekterna också vara längre.

2.

Vilka alternativ har du om du vill att ta bort halvvarig hårfärgning snabbt? Det mest konservativa sättet är att tvätta håret oftare med hjälp av ett bra klargörande schampo. Även om detta kommer att påskynda processen med halv permanent färgavlägsnande, kommer du fortfarande att fastna med färgen i en vecka eller två. Om du väljer att prova detta tillvägagångssätt, använd en djup konditioneringsbehandling efter några få schampon eftersom det ofta förekommer Tvättning kan torka till ditt hår. Att göra heta oljebehandlingar mellan schampon hjälper inte bara till torrhet, men kan hjälpa dig att ta bort den halvfasta hårfärgen snabbare.

p> Om du vill ta bort halvvarig hårfärg snabbt, finns det produkter som är speciellt gjorda för att göra det som arbetar med varierande grad av framgång. Det bästa sättet är att gå över till Sallys Beauty Supply-butik och be dem att rekommendera en som är bäst för ditt hår. Det är viktigt att välja en produkt som är formulerad för att bara ta bort halvfast hårfärg. Om du får en produkt som avlägsnar alla typer av hårfärg inklusive permanent hårfärg, kommer det mycket sannolikt att tända ditt hår också.

4.

Du kan vara frestad att använda en produkt gjord av Loreal kallad Colorzap Color Remover Kit. Även om den här produkten kommer att ta bort halvfast hårfärg, är den avsedd att ta bort alla hårfärgsprodukter, inklusive permanenta färgämnen. Du kan sluta tända ditt hår och skadar det under borttagningsprocessen. Det är vanligtvis inte det bästa alternativ för halvvarig hårfärg. Stick med produkter som är utformade speciellt för att bara avlägsna halvfast färg.

5.

Tänk på att även om du bestämmer dig för att inte göra något, kommer du bara vara fast med färgen i flera veckor. Riskerar inte att skada håret genom att använda produkter avsedda att avlägsna permanent hårfärgning. Om du inte kan leva med din nya hårfärg borde en professionell hårfärgare kunna rätta till problemet.

Hårfärgen såg så fin ut i bilden på lådan, men när du satte den på håret var resultatet inte så mycket katastrofalt. Om du har turen att ha använt ett halvfast hår på håret, kommer det vanligtvis att torka ut efter tio till tolv schampon, men det kan verka som en evighet när du har fel hårfärg. Finns det ett sätt att snabbt och säkert ta bort halvfast hårfärg?