Hur snart kan du shampoo avslappnat hår?

 

Neutraliserande schampon

Neutraliserande schampon behövs omedelbart efter en avslappningsbehandling. Denna typ av schampo neutraliserar kemikalierna från relaxeren och säkerställer hårets hälsa.

Fuktgivande schampon

Kemikalierna i relaxers kan orsaka torrhet i håret. Fuktgivande schampon behövs för att hålla håret fuktigt och hjälper till att minska bristen.

Förtydligande schampon

Förtydligande schampon används för att avlägsna håret i produktuppbyggnaden. Denna typ av schampo kan vara hård och kommer att orsaka mer torrhet om den används för snabbt efter en relaxer; vänta några veckor för att använda ett klargörande schampo.

Hur ofta tvättar håret

Det spelar ingen roll hur ofta håret tvättas efter en relaxer. Vissa människor föredrar att tvätta varje dag medan andra föredrar mindre frekvent schamponeringsschema.

Så här tvättar du håret

För att behålla hårets rakhet, arbeta inte schamponen genom att skruva håret med fingrarna. Skjut fingrarna genom håret, rakt ner, för att behålla raken från relaxeren. Det finns många myter om vård av avslappnat hår. Vissa människor tror att det är möjligt att 'tvätta' en relaxer, och att tvätta håret för tidigt efter en relaxer kommer att vända effekterna. Detta är en komplett myt; Resultatet av en relaxer är permanent och kan inte vändas om. Men vissa typer av schampon kan vara fördelaktiga eller skadliga för avslappnat hår.