Sömning av BH-insatser

 

1.

Bestäm önskad storlek och form för din bh-insats. Bra insatser kan sträcka sig från en liten push up pad till en lätt och bekväm full protes. Den grundläggande konstruktionen av alla bh-insatser är ganska lika och genomförbar med endast minimal grundläggande syfärdigheter.

2.

Välj rätt bh. Medan du kanske kan använda samma bh-insatser för olika bras, så gör dem att passa en favorit bh är idealisk. Du bör bestämma storlek baserat på hur mycket vaddering du tänker på din bh-insats, men mer än en koppstorlek kommer vanligtvis att se ganska artificiell ut. För push-up kuddar, välj en bröstkorg med höga sidor. Undvik demi cup stilar. Om du fyller i full bröstform borde du välja en full täckningsbåge, helst med en gjuten kopp för det mest naturliga resultatet.

3.

Samla dina material. Välj mjuka och absorberande material eftersom bh-insatsen sitter mot huden. Bomullsticka är perfekt, men flanell kommer också att fungera. Mindre bh-insatser kan fyllas med tunna och stabila lager av quiltbatting, men större eller bröstformar behöver icke-klumpande polyesterfiberfyllning. Dollpellets kan läggas till detta för vikt om så önskas.

4.

Gör ett enkelt mönster. Tryckkuddar är typiskt en långsträckt oval med spetsiga ändar. Använd din valda bh för att bestämma lämplig längd och bredd. En enkel bröstform kan vara gjord av två cirklar, en dartad med en triangulär pil. Experiment för att hitta den form som bäst passar din bh och kropp. Om du bara gör en bröstform, syftar du till att skapa en form som passar den gjutna bocken du har valt och matchar ditt andra bröst.

5.

Sy några pilar, då Sy huvudstyckena på höger sida om du använder fyllning. Om du planerar att använda quiltbatting, stapla några tunna lager och sy som ett med en av tygstyckena. Lämna en öppning för att vrida. Vänd dina bh-inlägg höger ut och försök på. Lägg till fyllning om du vill, eller ändra passformen till dina behov. Sy stängde öppningen för hand. Handtvätt för att förhindra klumpning och klumpighet.

Bröstinsatser kan lägga till jämnt en ojämn byst, förbättra din bustline i en topp eller kvällsrock och till och med ge dig självförtroende. Att göra ditt eget är ett enkelt och prisvärt alternativ, oavsett om du behöver enkla tryckkuddar eller något mer viktigt för att lägga till storlek och lyft till din byst. Du kan ha de material du behöver hemma redan.