Tips för att köpa shapewear

  Om du inte är på marknaden för plastikkirurgi, kan shapewear hjälpa dig att se smalare och rikta problemområden under kläder. Shapewear har blivit allt populärare under det senaste decenniet eller så och med så många stilar och sorter som är tillgängliga kan det vara en Utmaning att välja det som passar dina behov. Den tättaste passformen betyder inte nödvändigtvis den bästa passformen, och den övergripande komforten är nyckeln.

Fokusområden

Shapewear erbjuder stöd för praktiskt taget alla delar av kroppen. Kontraststrumpbyxor, strumpbyxor eller kortsidor fokuserar på mage, lår och bakre, medan mid-thigh shapers fokuserar på hela midsektionen och lårområdet. Bodysuits täcker från bhlinjen till bara förbi knäet. Camis eller shapewear bras är fokuserade på rygg och midja, medan hela eller halva glidningarna är mer fokuserade på magen och baksidan. Oavsett vilken du väljer, letar du alltid efter kläder som lyfter, plattar och formar sig överallt.

Mätningar

Att bli monterad för shapewear kan vara lika viktigt som att bli monterad för en behå. I själva verket spelar bh-storlek en viktig roll när det gäller att hitta bästa möjliga passform med något shapewear som går över brösten. Känna din underkläderstorlek om du köper höft-, midja- och bakre shapewear-kläder. Storlekarna kan variera från varumärke till varumärke, så det är bäst att fråga en säljare att hjälpa dig.

Kontrollnivåer

Där är tre nivåer av kontroll för shapewear: lätt, medium och fast. Ljuset är mer för daglig kontroll och skyddar mot en synlig trosa. Medium ger illusionen om att vara mer tonad och minskar oönskade 'jiggle'. Firman är den starkaste nivån, med förmågan att minska inches. Kom ihåg att det är viktigare att känna sig bekväm i din shapewear än att klämma din kropp till något som är för liten. Dessa kontrollalternativ ger större frihet i det avseendet.

Färger

I de flesta fall köper du shapewear i en färg som ligger närmast din hudton. Vit shapewear försvinner inte under vit kläder, men skiljer sig faktiskt ut. Du bör dock välja svart shapewear att bära under svarta klänningar.

Sömmar och tyg

När du försöker på shapewear-kläder, kontrollera sömmar för överskott av bulk. Dyrare shapewear tenderar att vara gjord av silkier, mer lättviktigt material och har därför färre sömproblem. Men om du planerar att bära på plagget med en bomullsklänning, kan silkeslipat eller slitstarkt klamrar sig obehagligt och inte vara det bästa valet.