Vad att tvätta en baddräkt med

 

1.

Välj ett mildt tvättmedel som är utformat för handtvättbara kläder. Du kan välja flytande eller pulvermedel. Vätskeformiga rengöringsmedel är effektivare rengöringsmedel och säkrare för tvättmaskiner än pulverversioner. Pulver rengöringsmedel är ofta billigare. Milda tvättmedel finns också till högeffektiva tvättmaskiner. Leta efter ett tvättmedel som inte innehåller blekmedel eller tygmedel för att förhindra blekning. Rengöringsmedel avsedda för barnkläder fungerar bra på baddräkter. Organiska doftfria och allergivänliga rengöringsmedel är ett annat säkert alternativ för baddräkter.

2.

Reparera eventuella hål eller rippade sömmar innan du tvättar baddräkten. Det skadade området kan öka om du tvättar baddräkten innan du reparerar.

3.

Undersök baddräkten för eventuella fläckar. Spot behandla eventuella fläckar med en tvättstofftvätt av en storlek, innan tvätten tvättas. Låt diskmedel sitta på fläcken i 10 minuter innan du tvättar den.

4.

Lägg baddräkten i ett örngott. Se till att baddräkten inte rullas upp eller det kan knyta upp i tvätten. Tie änden på kudden för att hålla baddräkten faller ut under tvätt.

5.

Sätt tvättmaskinen i en kort handtvätt eller känslig cykel. Välj kallt vatten och starta tvättmaskinen.

6.

Häll tvättmedlet i tvättmaskinen. Använd den mängd tvättmedel som rekommenderas för små belastningar på tillverkarens etikett.

7.

Lägg baddräkten i tvättmaskinen. Lägg till två vita handdukar till lasten. Den extra tvätten puter baddräkten och ger extra skydd mot grov spinning i maskinen.

8.

Ta bort baddräkten från tvättmaskinen. Placera baddräkten på en handduk och tryck försiktigt ut överflödigt vatten.

9.

Häng baddräkten för att torka på en tvättstork.

h4> Tips och varningar

  • Överväg att tvätta baddräkten för hand för att spara tid och pengar på din elräkning. Tvätta baddräkten i ett handfat eller plastkar med mildt rengöringsmedel.
  • Tvätta baddräkten efter varje användning. Om du inte har tid att tvätta baddräkten, skölj den med vatten för att ta bort poolkemikalier.
  • Använd klädnålar om du torkar baddräkten på en tvättlinje så att den är kvar.
  • Torka inte baddräkter i torken eftersom de kan krympa.
  • Du kan tillbringa timmar att välja baddräkten som passar alla de rätta ställena. Men det tar bara en tvätt att förstöra baddräkten. Baddräkter är utformade för att motstå rimlig exponering för poolkemikalier men är fortfarande sårbara mot hård tvätt. Här är en mild teknik för att hjälpa din baddräkt för mer än en sommar.