Varför är Biotin bra för hår?

 

Styrka

Huvudskälet biotin är bra för håret är att det stärker både hårsäckar och håraxeln, där håret produceras. När det tas i samband med en vanlig behandling, kommer hår som har behandlats med biotin att bli starkare. Som ett resultat kommer håret att vara mindre benäget att bryta och kommer att innehålla färre splittrade ändar.

Tillväxttakt

Förutom att hjälpa till att stärka håret, bidrar biotin också till att håret växer snabbare. Eftersom en av de främsta sakerna som saktar hårväxten är skadat hår. Hår som har förstärkts med biotin kan växa i snabb och hälsosam takt eftersom axeln såväl som follikeln är stark och kan hantera en snabb tillväxt.

Tillägg

Det bästa sättet att tillsätta biotin till din diet för att förbättra hårhälsan är genom tillskott. Speciella hårfokuserade vitaminer kommer helst att ha mellan 30 och 100 mikrogram biotin som ingår för att uppnå en märkbar effekt.

Biotins naturliga källor

Naturliga källor innehåller biotin, inklusive ägg, rött kött och bananer. Biotin är emellertid inte ett mycket rikligt vitamin i naturen och förekommer endast i mycket små mängder. Eftersom dessa källor inte innehåller tillräckligt för att påverka hårtillväxten, om du vill ha märkbara resultat är det bättre att gå med ett näringstillskott.

Biotin i hårprodukter

Även om det är mindre effektivt tillsätts biotin också till schampon för att stärka håret. Det finns bevis på att lägga till det till schampon hjälper till att reparera svaga hårsträngar. Men eftersom biotin vanligtvis används av kroppen för att hjälpa till att bygga hår, är sådana påståenden oförutsedda. Biotin är ett vanligt vitamin i naturen som naturligt finns i mycket små mängder. Det har visat sig avsevärt stödja hårväxt och övergripande hårhälsa. Biotin är ofta ordinerat för de som lider av håravfall eller sprött hår. Det finns flera saker som biotin kan göra för ditt hår, och det är allmänt tillgängligt i ett antal format.