Fusion Hair Weaving Technique

 

Tillbehör

Löst vävhår används för infusioner. Mänskligt hår är bäst för fusion eftersom håret liknar det naturliga håret. Syntet hår börjar bli raggedy efter ett tag. Textur och färg på vävhåret bör nära matcha det naturliga håret; det är den främsta anledningen till att vävhår kommer i så många olika texturer och färger. Håret kan vara rak, lockigt eller vågigt. Om du har rakt hår är det okej att få lockigt eller vågigt hår för ett annat utseende, men se till att färgen är densamma som ditt naturliga hår.

Förbereda håret

Håret ska rengöras nyligen innan gör fusionstekniken. Om du har avslappnat hår, rekommenderas att få håret avslappnat före fusionstekniken. Vissa stylister skulle säga att håret kan vara avslappnat efter proceduren, men det kan vara knepigt att få hela relaxen ut ur håret medan den är i smältkopparna. Håret ska också ges någon typ av behandling för att stärka det innan du gör fusionstekniken. Proteinbehandlingar arbetar nästan omedelbart för att stärka svagt hår och stoppa brott. Följ proteinbehandlingen med en fuktgivande behandling för att återställa den fukt som kan ha gått vilse. Torka håret med en torktumlare eller sitta under en hårtork.

Fusionsteknik

Fusioner görs genom att tillsätta massvävt hår till naturligt hår med varmt vax, lim eller speciella fusionsklämmor (håret kan komma förklarade men det kostar mer). Håret är avskuren till mycket små bitar. Vävhåret hålls mot det naturliga håret i mitten av strängen. Ett speciellt lim eller vax används för att binda håren ihop. Hela huvudet är gjort på detta sätt, lämnar på en liten bit på toppen för att dölja smältningarna på bitarna nedan. När det är klart kan håret stylas efter önskemål.

Underhåll

Fusion hårväv kan återställas flera gånger. Håret är mångsidigt, vilket gör det till en stor rita. Håret kan vara krökt och vänster hänga runt axlarna och vända mot eller dra tillbaka till en hästsvans eller updo. Håret kan även tvättas och konditioneras regelbundet. För att hålla håret, fukt det dagligen och binda det med en satin halsduk före sängen. Krulligt och vågigt hår kan behålla sitt tillstånd genom att tillsätta mousse och flätar håret i fem flätor på natten. Ta ner flätorna nästa dag och lägg till mer mousse. Fusionstekniken för att installera hårväv är att fånga på för kvinnor över hela landet. Tidigare var tekniken dyr och användes endast av kändisar eller toppmottagare. Nu ser kvinnorna nytta av att betala hundratals dollar för att njuta av infusions flexibilitet, hållbarhet och mångsidighet. Hela processen tar några timmar, men stilen kan bestå i upp till sex månader.