Graviditet Massage Tips

 

Säkerhet

Det är lämpligt att rådgöra med din läkare innan du genomgår någon massageprocedur. Det rekommenderas också att undvika massage under första trimestern, eftersom din kropp är i färd med att anpassa sig till graviditeten. Andra och tredje trimestern är vanligtvis den mest lämpliga tiden.

Se till att erkänna smärta eller obehag du upplever till din terapeut. Terapeuten bör undvika områden på din kropp som utslag, öppna sår eller kringliggande infektionsområden. Styra bort från prenatal massage när du är sjuk, i ovanlig smärta, har en infektionssjukdom eller upplever några andra osäkra förhållanden.

Tips

Placera massagebordet i halvsidigt läge. För att säkerställa komfort för dig och din bebis och för att undvika stress i din rygg, undvik tabeller med hål i dem. Ligg inte på ryggen under en längre tid över 20 veckor. Vänd från sida till sida eftersom din terapeut masserar dina höfter och baksida. Använd kuddar som extra vadderade för att du ska känna dig trygg och bekväm. Klä i kläder som passar dig för tillfället, eller du kan helt enkelt vara naken. Rehydrera dina muskler genom att dricka mycket vatten efter en session.

Miljö

Miljön ska vara lugn och lugnande. Spela avslappnande mjuk musik så att du kan koppla av. Använd ljus för mjuk belysning och tillsätt en söt aromatisk doft. Varning av terapeuten om ljusets doft stör din avslappning. Eliminera eventuellt onödigt ljud som kan störa ditt fridfulla humör. Du kan också minska spänningen genom att hänga i ljuset med din terapeut. Den lämpliga miljön hjälper till att lindra stress orsak av din graviditet.

Spabehandling

De flesta spa erbjuder en helkroppsbehandling utöver massage. Du kan få en fotpedicur i fotkot om dina fötter blir heta eller svullna. Den här behandlingen använder kallstensavloppet för att hjälpa till med vätska retention. Om du är stressad och lider av sömnbrist som gör att dina ögon ser puffiga och trötta, begära en kollagenög behandling för att rehydrera huden runt ögonen och minska puffinessen. Graviditet kan vara en mycket trevlig och insiktsfull upplevelse. Det kan också vara smärtsamt och oförutsägbart. Du kan bli lätt stressad på grund av emotionella och psykologiska förändringar. Lyckligtvis kan prenatal massage lindra de flesta graviditetssymptom som kramper, stelhet och nervositet. Genom att följa några massage tips kan du vara bekväm under din graviditet.