Hur fungerar en keramisk jonisk hårrätare?

 

Hur arbetar Straighteners?

En persons hår har unika kemiska bindningar som gör att den är krökt, vågig eller rak. När värmen appliceras, antingen via krulljärn, värmevalsar eller rätare kemiska bindningar bryts och omvandlas till en ny textur, om än tillfälligt. Rätningsjärn använder två plattor med värme där en person klämmer ihop järnet runt håret och driver plattorna längs håraxelns längd. Detta justerar de kemiska bindningarna , vilket gör att håret kan hänga rakt.

Olika typer av plattor finns för att uppnå denna rätningseffekt: aluminium, keramikbelagd och keramisk. Långt anses vara det bästa för att skydda håret mot värmeskador, keramiska rätare är en av de bästa alternativen.

Hur fungerar keramiska järnvaror?

För att veta hur keramiska strykjärn fungerar, är det först viktigt att förstå hur icke-keramiska strykjärn gör. Icke-keramiska strykjärn tränger igenom hårets nagelbandet från utsidan, vilket innebär att hårets yttre delar är hea ted (orsakar skada) innan hårets inre bindningar värms upp. I jämförelse, penetrerar keramiska plana järnhår på insidan. Materialet (som typiskt är turmalin eller titan) använder infraröd värme för att snabbare tränga in i håret och nå endast hårets inre del.

Jonisk komponent

Förutom att det är gjort av keramik kan en platt järnburk också vara jonisk. När håret är skadat, antingen från värmestyling, förorening eller andra naturliga effekter, har den en elektrisk laddning. Om en rätare har en jonisk komponent betyder det att det innehåller joner för att neutralisera denna elektriska laddning, vilket kan göra håret stabilt och förhindra ytterligare skador när plattorna appliceras på håret.