Hur man applicerar smink för tonåringar

 

1.

Till och med ut din hudfärg genom att applicera en tonad fuktkräm med SPF på ren hud på dagtid, eller en ren täckningsstiftelse på kvällen. Om du har mörka cirklar under dina ögon, blanda en krämig undereye concealer på området. Mål fläckar på vila av ditt ansikte med en kamouflage concealer som matchar din hudton så att färgen försvinner när den appliceras.

2.

Håll dina pannor på plats med en panna gel om de är fria från glesa områden. Annars fyller du dina pannor med en pennpenn eller ett pulver som matchar din pannfärg. Arbeta med produkten med mjuka, små slår för ett naturligt utseende utan några hårda linjer.

3.

Applicera en ögonskugga bas över locken för att hålla ögonkonfigurationen från veckning och blekna, liksom att hjälpa din ögonskugga pop. Glatt på en ögonskugga i skuggan i skuggan efter eget val, från linjelinjen till bara något förbi vecket. Blanda färgen uppåt upp till precis under pannabenet för att skapa en svagt blekande effekt. För skolan kanske du vill hålla fast vid mer naturliga nyanser, som köttfärger, pinks och persikor, även om mörkare flänsar kan komma undan med mer pigmentering. Utanför skolan eller vid speciella tillfällen kan du experimentera med mer lekfulla färger, till exempel gröna, purpur och blues.

4. Ta ut formen på dina ögon och förhindra din ögon smink från att visas ostrukturerad genom att intensifiera dina linjaler. Detta är ett alternativ för att fästa dina ögon tjockt - vilket kan vara för mycket för tonåringar - att definiera dem. Arbeta en krämig eyeliner penna i svart om du har mörka ögonfransar eller bruna om du har lättare fransar i både övre och nedre linjalängder. Hämta produkten mellan dina fransar för att få dem att bli tjockare. Om du av misstag går något förbi linjelinjerna på dina ögonlock, torka färgen med en bomullspinne för en lite rökig effekt. Curl eyelashes och applicera en till två kappor mascara, lossa några klumpar med staven när du går.

5. Hitta den rodna och läppfärgen som passar dig genom att undersöka din hud Undertoner kommer att leva med en peachy-blush och läppfärg. Kalla undertoner är smickrade med rosa-baserade rodnader och läppfärger. Applicera en creme-blush på dina kinder i äpplen för enkel blandning. färgad läppglans eller läppfärg toppad med klar läppglans. 6. Stoft ett genomskinligt pulver på pannan, under ögonen, på näsan och på hakan för att hålla glansen bort och sätt din makeup för dagen.

Tips och varningar

  • Byt tonad fuktkräm eller ren täckningsstiftelse med mineralfundament om det fungerar bättre för dig. Många mineralfunderingar har SPF för bekväm användning på dagtid, läs etiketten på din mineralfundament för att vara säker. Du kan välja en funktion att fokusera på - till exempel dina ögon eller dina läppar - istället o f ha en övergripande balanserad smink utseende. Gör detta genom att använda en lite mer intensiv färg eller textur på det val du vill ha, medan du håller resten av ditt ansikte diskret. Använd läppstift bara om det är rent, eftersom vaxartade formuleringar kan uppstå för tunga på tonåringar.
  • Medan en tjej som är nybörjare till smink utan tvekan kan gå överbord när hon applicerar öga, kind och läppfärg behöver en mamma inte oroa sig när hennes dotter börjar uttrycka intresse för kosmetika. Istället för att förbjuda din tonåring att ha på sig smink, lär hon att fokusera på att definiera hennes egenskaper. Om hon gör det här istället för att kaka på färgen, kommer hon att ha en grund för kosmetisk applikation som hon kan använda för att skapa attraktiva sminkliknande likaledes som vuxen. Används med en lätt hand och lämpliga färger och texturval kan smink vara ett effektivt verktyg för att förbättra - istället för att dölja - naturlig skönhet.