Hur man ger en tonåring en makeover

 

1.

Bestäm hennes stil. Sitta med tidningar eller surfa på webben för att bestämma stilen. Detta kan vara allt från preppy, sporty, klassisk eller trendig.

2.

Markera hennes attribut. Alla har vackra funktioner, liksom de funktioner som de skulle vilja gömma eller dölja. Var särskilt uppmärksam på att belysa funktioner som stora, ljusa ögon eller ett bra hårhår. Omvänt kommer du att vilja hjälpa till med att dra uppmärksamheten bort från de funktioner som hon finner mindre än gynnsam.

3.

Applicera makeup med tanke på de funktioner du vill markera eller spela upp. Använd neutrala tonade ögonskuggor med en glimt av glänsning för att skapa ett naturligt men förbättrat utseende. Använd eyeliner på topplinjen för mer drama och använd en eyelash curler innan du applicerar mascara. Mineral smink är ett bra val för dem med känslig hud och har den extra fördelen av att vara naturlig och bra för huden.

4.

Välj kläder som framhäver sin stil och kropp. Inte alla borde ha långa midja eller mager jeans, så välj kläderna som fungerar bäst för sin kroppstyp, inte bara vad som är trendigt. Stora fynd finns i nästan vilken butik som helst och även i garderoben hemma. Lägg till tillbehör till äldre kläder för att uppdatera dem och göra dem trendigare.

5.

Förstärka hur viktigt självkänsla och självvärde är. Oavsett hur mycket smink eller kläder du lägger på är det viktigaste att ha självförtroende. Stress detta mot tonåren du ger en makeover till och ta dig tid att prata om problem eller problem som hon kanske har.

Tonårsflickor överallt kan utnyttja självförtroende. Självvård kan vårdas genom lagsporter, skolklubbar, konstlektioner eller dans. Ibland kan dock en liten smink och nya tillbehör eller kläder ge en tonåring det förtroende hon har letat efter.