Hur man gör 40-tals frisyrer

 

1.

Börja med att titta på bilder av kändisar och framstående personer från 40-talet. Välj en speciell stil att fokusera på.

2.

Observera hur håret är placerat runt huvudet. Tänk på var den är spänd tillbaka och hur varje krullning ser ut. Curls är en betydande del av alla 40-tals frisyrer.

3.

Dampa håret jämnt med vatten.

4.

Krama om en kvartstorlek hårgel i handflatan och gnugga händerna ihop för att belägga båda händerna med gelén.

5.

Arbeta produkten genom hela din hår från rot till spets.

Sätt ditt hår i en grundläggande stiftkrulle genom att linda små delar av håret runt fingrarna och kläm fast det mot håret med håret curl clips. De flesta 40-tals frisyrer kommer att börja med denna grundläggande pin curl set.

7.

Låt ditt hår torka helt. Det är viktigt att ditt hår är helt torrt. Stilen kommer lätt att falla ut om ditt hår är lite fuktigt.

8.

Släpp håret från krullklippet för att sänka krullarna.

9. Använd din hårprydnadsborste för att manipulera krullarna i 40-tals frisyr som du vill uppnå. Du kan välja att borsta håret i en djup sidodel och dra ner håret och sedan upp eller du kan välja att rulla en stor fatkrulle som börjar på toppen av pannan och rullar mot kronan på ditt huvud. Om du väljer det här, ska du sedan stifta tunnkrullen medan den står uppe på toppen av din huvud.

Under andra världskriget tvingades kvinnor att gå in i arbetsroller. Samtidigt förväntades de dock upprätthålla sin femininitet. Nästan alla frisyrer från 40-talet slogs bort från ansiktet. De behöll också de snäva, perfekta locken som finns i frisyrer från tidigare årtionden. Grundläggande frisyrer och de korrekta teknikerna gör att du kan göra 40-tals frisyrer som kommer att förbli intakta i flera dagar i rad.