Hur man gör en presentkorg för att fira en tjejs första period

 

1.

Välj din korg. Idealiska korgar är silvertråd eller korgmorgon, men välj en du tror passar din dotts personlighet. Var noga med att den är tillräckligt stor för att passa dina föremål.

2.

Köp dina kvinnliga vårdprodukter. Försök att beställa gratis prover av en hel del produkter (de brukar få med kuponger) för att hon ska försöka. Få flera typer av kuddar (för olika flyttyper) och vingeformade kuddar (för att sova). Köp några olika Typer om pantyliners, också. Har lite inslaget (för att hon ska ta till skolan) och några andra typer. För tamponger finns det ett brett utbud av val. Försök få en kartong och plastversion av var och en av dessa: Ljus, Slank , Regular och Super. Hon vann nog inte superen, om inte du själv har ett stort flöde, vilket hon sannolikt kommer att ärva. Om du känner det nödvändigt, få några feminina dukar. Rekommenderas är Playtex Petals, som är individuellt inslagna så att hon kan ta det till skolan. Dessa är också användbara om hon har tung urladdning.

3.

Bestäm lite extra saker. Sedan hon förmodligen började puberteten för en stund sedan kanske du vill hålla fast vid det temat. Köp rakhyvlar och rakräm, ansiktsrengöring eller deodorant. Ta reda på hennes favoritmärken och försök få en fin schampo / balsam, tvål eller duschgel. Det rekommenderas att du får henne lite Midol Teen eller teen-friendly painkiller. Det skulle vara trevligt att även ta med några mörkfärgade underkläder. Eftersom hon kanske vill stanna hemma från skolan vid denna tidpunkt, skulle hon också uppskatta en tonårsmagasin eller ny roman.

4.

Få henne lite information. Det kan vara pinsamt för en tonåring att höra 'livsfakta' från sin mamma, gör henne en tjänst och köp en bok istället. Du kan helt enkelt få en ut från ditt bibliotek eller gå till en begagnad butik. Skolsjuksköterskor och inlärningskliniker har också informativa broschyrer om detta ämne. Se tips för försökt-och-sanna referenser

5.

Sätt ihop det. Rikta korg med tissuepapper. Placera böcker eller annan information på botten, större artiklar på kanten och små föremål i mitten. Täck korgen med cellofan (klart eller färgat transparent omslagspapper), binda med en båge och dekorera med glitterlim och klistermärken.

Tips och varningar

  • Rekommenderade böcker är: 'växa upp, det är en tjej' och 'O-platsen'.
  • Prova www.beinggirl.com för bra artiklar om perioder. En bra artikel är: hur man sätter in en tampong (för att hon sannolikt inte vill höra det från dig!).
  • Försök bara lämna korg på sängen, eftersom hon troligen kommer att bli generad.
  • Erbjuder henne ditt stöd och råd.
  • Prova Tampax Compak, idealisk frotaking till skolan. Få en multi-pack, så hon kan prova olika absorberingar.
  • Med gratis prov får du ofta kuponger. Om hon gillar produkten kan hon använda kupongen för att köpa en större låda!
  • Undvik parfymerade produkter.
  • Om inte situationen är oundviklig, försök inte få sin pappa involverad. Du vill hjälpa henne, inte ärr henne. :)
  • De flesta mödrar är upphetsade, om inte sympatiska, när deras dotter börjar sin första period. Om du vill hjälpa henne att förbereda, gör henne den här presentkorgen. Detta kan göras om du misstänker att hon ska börja snart och presenteras för henne när hon börjar.