Hur man håller en baddräkt från blekning

 

1.

Läs baddräktens rekommendationer för att tvätta och tvätta din baddräkt i enlighet med detta.

2.

Skölj din baddräkt i kallt vatten efter varje slitage. Om du har rest till stranden eller tagit ett dopp i din bakgårdspool, kommer din kostym att fyllas med sand eller hårda kemikalier. Skölj din baddräkt i kallt vatten för att lossa skräp och späd den kemiska blandningen.

3.

Blanda baddräktvänligt tvättmedel och kallt vatten i ett handfat. Efter att du har sköljt din baddräkt noggrant, placera den i en blandning av vatten och mildt rengöringsmedel. Om du använder ett mildt rengöringsmedel som Dove, lägg till en tesked tvål till varje gallon vatten som används. Tung användning av mildt rengöringsmedel utan att späda rengöringsmedlet med vatten kan orsaka att baddräkten blir blekna.

4.

Tvätta din kostym försiktigt. Virvla din baddräkt runt det lilla badkaret för att starta tvättprocessen. Var försiktig så att du inte vrider eller sträcker din kostym under rengöring. Att låta din kostym suga i sudsyvattnet under en längre tid kan orsaka blekning. Ta bort dräkten omedelbart ur tvålvattnet när det är rent och luktfritt.

5.

Skölj baddräkten i kallt vatten. Efter att du har lämnat badkläderna en noggrann rengöring i tvålblandningen, skölj din baddräkt i kallt vatten. Vattnets låga temperatur gör att din baddräkt inte bleknade. En noggrann sköljning tar bort eventuella spår av tvål och rester från föregående steg.

6. Ta försiktigt bort vatten från baddräkten. Ingen vridning tillåten. Om så behövs, använd en handduk för att klämma ut vattnet från dräkten. En enkel spinn i tvättmaskinen för att ta bort vattnet är starkt avskräckt. Spinning din baddräkt i spolningscykeln på tvättmaskinen kan sträcka tyget än att reparera.

7.

Lägg på kostymmen platt på en handduk på en sval, platt yta för att torka. Placera inte din baddräkt i en varm torktumlare. Värmen kommer att skada baddräktens elasticitet.

Tips och varningar

  • Handtvätt din baddräkt efter varje slitage.
  • Torka din kostym i solen kan öka blekning och missfärgningar.
  • Torka din baddräkt på en hängare för att behålla originalets form och storlek.
  • Baddräkter kräver särskild vård för att förhindra missfärgning. Exponering för hårda kemikalier som finns i simbassänger kan få dina älskade badkläder att blekna. Att kasta bikini i tvättmaskinen efter frekvent slitage kan också orsaka förlust av färg.