Hur man skapar en klädlinje

 

1.

Fastställa vilken typ av kläder du ska skapa. Ska du skapa badkläder eller sportkläder? Eller är ditt hjärta inställt på att designa klädsel eller en dekadent samling av kvällsklänningar? Tänk på din vision för klädseln och vilka kläder som bäst uttrycker din designestetik. Börja små och skissa högst 10 stycken för att starta en liten förhandsgranskning av din vision.

2.

Bestäm din marknad. En modedesign drömmar om att skapa en klädlinje som kommer att ägnas av shoppare, men utan ordentlig marknadsundersökning har du inte känt dina kunder u0026 # x2019; kläder preferenser. Tänk på dina kunders köpvanor, behov, inkomst, geografiska positioner och önskemål.

3.

Få ett deltidsjobb för marknadsundersökningar. Ansök om en position hos en återförsäljare som säljer plagg som liknar din samling. När du hjälper kunder som försäljningsassistent får du en fågelperspektiv av sina shoppinginställningar, vanor och utgiftsmönster. Använd den här informationen för att skapa en marknadsprofil för din idealiska kund.

p> 4.

Gör prov. Om du kan sy, använd dina talanger för att skapa prov. Du kan också hyra en frilansdesigner för att skissa och sy de kläder som behövs för din klädlinje. Se till att dina klädprover är av högsta kvalitet. Utan klädesprover kan du inte visa dina mönster till detaljhandelsköpare eller potentiella tillverknings- och distributionspartners.

5.

Bestäm distributionsalternativ, online eller offline. Internet gör det möjligt för blivande designers att sälja sina kläder direkt till konsumenten. Om du väljer att sälja din klädsel via Internet, antingen partner med en etablerad onlinebutik eller sälja dina mönster självständigt. För att nå dina målköpare omedelbart utan att förlita sig på en dyr marknadsföringsbudget, sälja yo du klär offline offline i butiker eller inom större detaljister.

6.

Markera och sälja för att lagra köpare. Med prov i handen kan du nu skapa möten med detaljhandlare och boutiqueägare. Inkludera design- och produktionsavgifter till ditt pris. Att ange ett pris utan att överväga återförsäljarnas markering kan förhindra att din klädlinje genererar vinst.

Tips och varningar

  • Skriv en affärsplan för att få
  • Få mentorskap och träning från en etablerad kläddesigner.
  • Undersök modetrenderna för att avgöra vad konsumenterna vill köpa och varför.
  • Välj en namn på klädstreck som är lätt att komma ihåg och uttala.
  • Du har ett öga för stil med en stark förmåga att enkelt klä av kvalitetskläder. Trött på att bläddra igenom modetidningar för inspiration eller inte hitta kläder som passar din personliga stil, bestämmer du dig för att skapa din egen klädstreck. Här är hur man övergår från amatördesigner till professionell tygkläder. Följ dessa tips för att hitta din egen klädsel lycksalighet.