Så att Spot en falsk Tods handväska eller handväska

 

1.

BAG LINING
Linnen på en Tods väska är ett sätt att upptäcka en falsk ganska snabbt. De flesta av sina väskor är fodrade med ett enkelt, slätt dukduk som vanligt i svart eller ljusbrun färg. Det finns aldrig två olika tyger i huvudpåseområdet och insidanficka för en påse som produceras för Tods butiker. Mycket sällan kan du hitta två-tygs interiörer i påsar som är uteslutande för sina butiker. Ett exempel jag har sett har detta arrangemang men det är också i ett helt annat tyg, inte den vanliga duken. En annan foder som Tods väskor kan ha är fulla läderinteriörer, som är populära nu på många av deras nuvarande stilar. På bilden har den svarta väskan en beige och vit tweed foder som inte är en Tods tyg. Den autentiska röda väskan har ett slags ridigt fälttyget i huvudfacket och samma tyg i en moire-version på innersidan. Denna väska var gjord speciellt för sina butiker och var aldrig en golvmodell i en butik.

2.

FEET
Om väskan har metallfötter borde de har också skruvar som går hela vägen genom botten läder och syns från insidan av väskan.

3.

ZIPPERS
Tods väskor med dragkedjor kommer att ha dem i en silverfinish och undersidan av dragkedjens drag har ordet 'Lampo' stämplat. Äldre Tods väskor har detta skrivet i ett slags skript (kamelpåse i foto). Den svarta väskan har en kopia blixtlås med 'Lampo' i blockutskrift samt en 'Made in Italy' märka. Handväskor som för närvarande finns i Tods butiker har också 'Lampo' i ett något annat skript med en zigzag-blixtbultform under namnet, tyvärr har jag inte ett foto av den versionen. På varje dragkedjedragning är en läderflik fastsatt, präglad med en 'T' och en utsmyckad lejons huvuddekoration till höger om 'T'.

4.

HARDWARE
Många Tods väskor har ingen hårdvara, andra har mycket begränsad användning. I exemplet visas hårdvaran för Diana-väskan. Den svarta (kopia) väskan har en mycket tunn, ojämn, inkonsekvent gravering av Tods namn på bandhårdvaran. En ende hade även namnet stämplat skakigt. Jämför det med kamelens (autentiska) väska och du kommer att se en fin, jämn gravering med tjocka, djupstämplade brev.

5.

LOGO
Varje påse har en Tods logotyp präglad på inredningen ovanför eller under fickan, och ibland på utsidan såväl som i bilden här, igen från Diana väskan. Den svarta (kopia) logotypen är knappt präglad och ligger utanför mitten, medan kamelen (autentisk) har fin jämn prägling med djup till det du kan känna.

p> ÖVRIGA EMBOSSING
Många Tods väskor har också 'Made in Italy' präglade inuti fickan. De kan också ha 'Äkta läder' och en datumstämpel tryckt där också. Enligt en Tod ' s försäljningsförbund i Chicago-butiken kan datumstämpeln användas för att verifiera endast produktionsdatumet och är inte annars användbart för spårning av en viss påse.

7.

SLEEPER / DUST BAG
Den sovsäckar som levereras med Tods handväskor är en fin chokladbrun med Tods logotyp i sin signatur senap / orange färg. På bilden är den främsta väskan kopian och har en logotyp som har en mycket ljusare gul färg och är större än den nedanför som är den autentiska. På replikspåsen hade logotypen blöts till baksidan av påsen på grund av slarvig screenprinting. Tyget på kopian har också en mycket lättare hand, är en hårdare väv, och är inte lika stor känsla som den autentiska. Den autentiska väskan har en mycket mjukare känsla och är snyggare på insidan. Dragkabeln är också olika. Den autentiska väskan har en mycket tunnare, snyggare sladd, medan kopian är tjockare, snabbare och inte lika bra en väv.

SKYDDCARD
En äkta handväska kan också ha ett vårdkort med det. Ett brett kort i samma senap / orange färg på logotypen på väskan, den har logotypen på framsidan och en beskrivning av läder som används i väskan och hur man bryr sig om det. Informationen finns på italienska till vänster och engelska på höger sida av kortets inre.

Tips och varningar

  • Om det finns en Tod s butik i ditt område kan du ta med din väska och försäljningsföreningarna kan kolla in det för dig. Om du inte har köpt påsen från en officiell Tods butik eller butik, garanterar de inte äktheten på detta sätt, bara ge dig en uppfattning om sin åsikt om dess äkthet.
  • Utan att köpa din väska från en Tods butik eller Outlet, kan du aldrig vara säker på att väskan du köper är äkta.
  • Denna guide kom till när jag försökte sälja en Tods handväska till en vän, som antog att den var äkta, och det visade sig att det inte var. Jag skulle vilja tacka min väldigt hjälpsamma och kunniga köpare för att hjälpa till att utbilda Jag är i Tods handväskor! Mycket liten information finns om detaljerna som gör en Tods väska autentisk. Tods väskor har en överlägsen konstruktionskvalitet som först och främst är nyckeln till en autentisk Tods väska. Utöver det finns bara några detaljer existerar som verkligen kan skilja en äkta väska från en falsk.