Vilka vitaminer behöver jag för friskt hår?

 

Sanningen om hår

Integumentary Systemet är organet i kroppen som styr håret, naglarna och huden. Detta är det största organet i kroppen, och kan regenerera och växa i hela våra liv. Hår, nagel och hudceller går hela tiden igenom en växande fas; med nya celler växer och gamla celler dör bort. För att det integrerade systemet ska kunna föryngras behöver det massor av näringsämnen som tillförs kroppen.
Kroppen använder de näringsämnen som det levereras från mat baserat på det organ som kräver dem mest, de vitala organen får dem först. Mest sannolikt mottar det integrerade systemet endast resterna, vilket inte är mycket om vi inte ger våra kroppar tillräckligt. Detta leder till att håret blir torrt och kasta ut utan att nya hårceller genererar tillräckligt snabbt.
Håret har tre olika faser; Anagen (tillväxt), Catagen (övergång) och Telogen (vila). Tillväxtfasen varar i ungefär fem år, medan de andra två faserna i några veckor. Som gamla hårskur växer nytt hår för att ersätta det. På grund av brist på nödvändiga näringsämnen kan Anagenfasen avbrytas och telogenfasen förlängs.

Vitaminer för friskt hår

Det finns några vitaminer som främjar en sund hårväxt. Blod bär hårdbehovet syre och fukt till hårrötterna. Vitamin B-2 och B-3 hjälper till att öka blodcirkulationen i hårbotten så att detta kan hända. Biotin bör konsumeras för att förtjocka hårsträngen, vilket skär ner på brott och avverkning. Vitamin A, B-1, B-5 ​​och B-12 främjar sund hårväxt. Folsyrahjälpmedel i cellförnyelsen av håret så att Anagenfasen förlängs. Cholin Bartrate hjälper hårrötterna att behålla fukt. Vitamin D behövs eftersom alla växande saker behöver nytta av solsken.

Tecken på vitaminbrist

En vitaminbrist kan ses i hår, hud och naglar innan något annat. Håret blir matt, torrt och sprött. Överdriven avverkning och brott är upplevd. Balding fläckar kan också bli uppenbara. En svår vitaminbrist kan enkelt lösas med vitamintillskott tillsammans med en diet full av magenta proteiner och gröna bladgrönsaker. En regelbunden behandling av hälsosam hårvård, kost, motion och vitaminer kommer att korrigera eventuella skador på håret. Det som läggs i kroppen är viktigt för hår som är fritt från torrhet, bröthet och brott. Om du dricker mycket vatten och äter en balanserad diet är andra element som hjälper håret att vara friskt, vackert och glänsande. Kroppen kräver vissa vitaminer att bibehålla Hårets hälsa.