Vitaminer som växer ditt hår och naglar

 

Fakta om hår och naglar

Tillsammans med huden är hår och naglar en del av integumentarysystemet. Detta är det största organet i kroppen och kan fortsätta växa under hela livet. Detta organ kräver en stor mängd näringsämnen för att fortsätta att skapa nya celler. Integumentary systemet kan få dessa näringsämnen från maten vi äter, men ibland är det inte tillräckligt. Kroppen bryter ner livskraftiga näringsämnen och levererar det till de organ som behöver dem mest. För det mesta måste integumentar systemet göra med de små vitaminerna kvar efter denna process. Detta medför att det inte fungerar så effektivt som det borde. När det inte finns tillräckligt med vitaminer, blir håret och naglarna torra och spröda, vilket leder till hårbrott och flisade naglar.
Integumentary-systemet har tre olika faser: anagen, catagen och telogen. Anagenfasen är den växande fas, det kan vara i fem år. Categenfasen är övergångsfasen där gamla celler börjar dö. Telogenfasen är viloperationen, där integumentära system vilar innan en annan lång växande fas startas. Vitaminer kan antingen förlänga anagenfas (när det finns mycket vitaminer) eller telogenfasen (där det inte finns tillräckligt med vitaminer för att starta tillväxtfasen).

Vitaminer för friskt hår

Det finns flera vitaminer som hjälper till tillväxt och hälsa hos hår och naglar. Vitaminer som hjälper blodcirkulationen och bär syre till hårrötterna är B2 och B3. Biotin (B7) förtorkar håret och naglarna så att de är starka och inte sönder. Vitaminer som främjar tillväxten av nya hår och naglar är vitaminerna A, B1, B5 och B12. Anagenfasen kan förlängas med cellförnyelsekraften hos folsyra, medan kolinbartrat behåller fuktigheten i hår och naglar. E-vitamin hjälper till med blodcirkulationen genom att hjälpa till med eliminering av toxiner från kroppen. Vitaminer bidrar till friska hår och naglar. Faktum är att torrt och sprött hår och naglar kan leda till en vitaminbrist i kroppen. Hår och naglar kräver konsumtion av en hälsosam kost och mycket vatten. Att veta hur kroppen fungerar när det gäller hår och naglar --- och hur det behandlar näringsämnen --- är ett säkert sätt att dra nytta av vitamintillskott.