Braid Weaving Techniques

 

Hårtyper

Hår för flättekniken kan antingen vara mänsklig eller syntetisk. Mänskligt hår är dyrare och ser mycket äkta ut än syntetiskt. Syntetisk hår luddar lättare. Även om det är mycket billigare, kommer du att förlora pengar i det långa loppet från att behöva ersätta det mycket oftare.
Flättekniken är indelad i två olika metoder. Var och en av dessa metoder kräver en viss typ av vävhår. Väv håret kommer på väft (spår) eller lös (bulk). Att köpa rätt hår beror på vilken av de två metoder som du kommer att få gjort. Håret kommer också i olika texturer. Vissa går för en av de raka vävningarna (Remi, Yaki eller Silky Straight) eller en av krullarna (korkskruv, djupvåg eller våt-n-vågig). Strukturen i rätt hår att köpa beror på huruvida håret ska matcha det naturliga håret eller om ett annat utseende är önskvärt.

Braiding Techniques

Som nämnts finns det två primära metoder för vävningsteknik: cornrow spårning och trädflätning. Båda metoden erbjuder ett snyggt utseende och kan bestå i upp till 3 månader.
Cornrow-spårning är en av de mest populära teknikerna för att sätta in spårväv. Det naturliga håret tvättas ordentligt och torkas på förhand. Håret flätas sedan nära huvudet i horisontella cornrows. Väven är då antingen sys in i cornrows med hårvävtråd och nål, eller limmade in med hårbindande lim. Att använda nålen och tråden är mycket hälsosammare för det naturliga håret, men det tar mycket mer tid att slutföra. Tree flätning kallas också osynliga flätor. Löst bulkvävningshår används för träflätning. De lösa hårsträngarna flätas in i cornrowsna och dragas loss så att håret kan stylas medan man gömmer cornrowsna nedanför. Vissa människor använder rakt hår för träflätning, men det ser bättre ut med lockigt eller vågigt hår.
Efter att håret har satts in med antingen träflätning eller cornrow-spårning är det sedan klart att vara stil. Om man använder syntetiskt hår, är det redan pre-styled så det är inte för mycket arbete. Du kan bara klippa den till lämplig längd. Mänskligt hår tar mer förberedelse. För rakt humant hår, lägg till en dime-stor mängd fuktkräm innan du lockar det med curling irons eller plattjärn. Krulligt hår behöver bara en liten mousse för att återställa krullar som är torra eller oförskämda. Det finns tre huvudsakliga sätt att applicera en hårväv: infusioner, bindning och flätning. Braiding är en av de mer populära vävningsteknikerna; det är också hälsosamt för det naturliga håret. Att applicera väv genom en av flätningsteknikerna är väldigt enkelt att göra och kräver endast en begränsad mängd leveranser. Det bra med flättekniken är att väven kan stanna i upp till 3 månader.