Hårvårdstips för afroamerikanska barn

 

Enkla stilar är bäst

Eftersom barn ofta är otåliga och det är svårt att sitta still för hårprydnad, är det bäst att välja enkla frisyrer som inte tar mycket tid när det är möjligt. Två till fyra flätor eller flätor gör en enkel stil för små tjejer, eller till och med små pojkar som har långt hår. Andra söta stilar som fungerar för barn inkluderar Afro-puffar och vändningar.

Om du vill skapa en mer utarbetad stil som kommer att hålla en vecka eller två - som flätade cornrows - kan det ta längre tid. Men, när du är stilad, får du inte bry dig om det dagliga underhållet till nästa shampoo-session.

För pojkar är låga klippstilar alltid lämpliga. Använd en naturlig björnborste för att sticka en pojke s hår dagligen.

Shampoo ett barns hår minst en gång i veckan med ett fuktgivande schampo och följ med en fuktighetsgivande balsam. Applicera lättoljor eller pomader till fuktigt hår och arbeta med ett brett tandkam.

Använd de rätta verktygen och tillbehören

När du kammar afroamerikanskt barns hår, använd en käftkam för den skönaste kontakten. Du kan använda en plastplockning på kort hår. Börja i botten av håret och kamma ut tangles som du arbetar dig mot hårbotten. Om du börjar i hårbotten och jobbar dig ner, kommer du att fånga på tangles och orsaka smärtsam dragning.

Använd en mjuk björnborste för att släta håret och arbeta med naturliga oljor genom håret.

Du bör undvika hästsvanshållare med metalldelar, hårda plastband med tänder och gummiband. Använd i stället täckt elastik och elastiska huvudband för att förhindra drag och brott.

Steer Clear of Extensions and Chemicals < / h2> Vissa välmenande människor kan föreslå att du lägger en kemisk process i ett barns hår för att göra det lättare att kamma igenom. Det kan vara en relaxer eller en texturizer. Innan ett barn fyller 8 år kan hennes hårtextur ständigt förändras. Plus, hennes hårbotten utvecklas fortfarande. När du lägger hårda kemikalier på en ung hårbotten är potentialen för skada för stor. Om du har problem med att hantera barnets hårda natur, vänta tills hon är minst 12 år innan du applicerar kemiska rätare.

Du borde också undvika att lägga till tillägg till ett barns hår. De kan vara för tunga för en öm hårlinje, vilket leder till hårskador och förlust. Oavsett om du är en afroamerikansk förälder eller du har antagit ett afroamerikanskt barn, vet du hur man ordentligt bryr dig om starkt texturerat hår går långt för att hålla det friskt och växande. Att använda dessa tips kommer att garantera en trevlig upplevelse varje gång du stilar ditt lilla tjejs eller pojkens hår.