Hemma Spa Tips

 

Ansiktsbehandlingar

Ansiktsbehandlingar är fördelaktiga för din hud. De rensar, släpper och fuktar, samtidigt som du ger dig en lyxig paus. Du kan ånga ditt ansikte för att öppna porerna och rena huden. Försök att släppa tre eller fyra citronskivor i kokande vatten hällt i en skål. Drapa sedan en handduk över huvudet för att fånga ångan, så att den tömmer din hud. När dina porer är öppna kan du skörda fördelarna med en honung-yoghurtmask. Blanda 2 msk. vanlig yoghurt med 1 msk. honung och 1 tsk. riven gurka, applicera sedan på ditt ansikte och lämna det i fem minuter. En honey-yoghurtmask lugnar problemhud och gör porerna mindre märkbara.

Scrubs

Mikrodermabrasion och exfoliering är två populära behandlingar på spa, men du har ingredienserna att göra dem hemma för pennies. Blanda 2 msk. brunt socker, 1/8 tsk. ingefära, 1/8 tsk. kryddnejlika och 1 msk. olivolja i en pasta för att skapa en sockerskrubba som slår av död, torr hud från ansiktet och kroppen, vilket lämnar glödande hud bakom. Skrupa på ansiktet och kroppen i duschen, skölj och fukt.

Hårbehandling

Din hud borde inte vara den enda kroppsdelen som skördar fördelarna med ditt hemma-spa. Du kan också göra ett hår maskera av avokado som kommer att återfukta ditt hår, vilket gör det smidigt och glänsande. Blanda bara en halv avokado med 2 msk. mayo, 1 msk olivolja och ett ägg. Blanda tills det är smidigt och applicera det på ditt hår , kammade den till ändarna. Låt den vara i 20 minuter och skölja av den i duschen. Du kommer att belönas med supermjukt hår i stället för ditt vanliga spröda, torra hår. Spas kan vara pricy, och inte alla har råd med en månatlig resa att skrubba, återfuktas och slappna av. Du kan dock göra spa-behandlingar hemma och spara dig mycket pengar. Du kan också använda ingredienser för de behandlingar som du förmodligen redan har i dina skåp och kylskåp. Lägg en anteckning på din badrumsdörr om att du inte är tillgänglig, tänd några ljus och skäm bort dig själv med ett spa på hemmaplanen.