Hur man använder Tazorac för att bli av med rynkor

 

1.

Besök din läkare eller hudläkare för att diskutera din användning av Tazorac. Läkemedlet är endast tillgängligt i USA på recept.

2.

Rengör ditt ansikte med varmt vatten och en mild rengöring. Torka försiktigt ditt ansikte med en handduk. Använd inte medicinska rengöringsmedel eller alkoholbaserade toner medan du använder Tazorac.

3. Applicera ett tunt lager fuktkräm i ansiktet och nacken. Detta skyddar din hud mot irritation som Tazorac kan orsaka. Den typ av fuktkräm du använder är upp till dig, men använd inte en fuktkräm som innehåller andra anti-aging mediciner som alfa-hydroxi eller salicylsyror.

4.

Dispense en torrstorad droppe Tazorac på dina fingertoppar och försiktigt klappa medicinen på de områden i ditt ansikte som påverkas av rynkor. Applicera inte läkemedlet på hela ditt ansikte.

5.

Applicera Tazorac endast en gång per dag innan du går och lägger dig. Applicera inte mer än en dropp med torrstorlek eller öka risken för biverkningar och irritation kraftigt.

6. På morgonen tvättar du ditt ansikte med samma mjuka rengöring du använde i steg 2. Torka ansiktet och applicera en fuktkräm med solskyddsmedel till hela ansiktet och nacken. Tazorac har en tendens att göra huden känsligare mot solen, så använd alltid minst SPF 15 när du planerar att vara utomhus.

7. Fortsätt att använda Tazorac dagligen tills din läkare säger att sluta. De flesta användare rapporterade att du hade glattare hud på så lite som två veckor, men du kan behöva använda den mer eller mindre beroende på svårigheten av dina rynkor. Din läkare kommer att berätta hur länge du ska fortsätta behandlingen.

Tips och varningar

  • Använd inte Tazorac om du är gravid. Den aktiva ingrediensen, Tazarotene, har visats av FDA att orsaka fosterskador. Din läkare kommer att kräva att du tar ett graviditetstest innan du skriver Tazorac och du måste använda någon form av preventivmedel vid användning av denna produkt. Din hud kan tippa eller känna dig varm när du applicerar Tazorac; det är normalt. Om du utvecklar allvarligare biverkningar, som svullnad eller brännande, sluta använda medicinen och tala med din läkare.
  • Tazorac är en receptbelagd medicin som ursprungligen utvecklades för att behandla akne. Däremot rapporterade användarna en bra bieffekt: Inte bara var deras akne minskar, men Tazorac slog också ut sina fina linjer och rynkor. En studie publicerad i 'Journal Watch Dermatology' visade att den aktiva ingrediensen i Tazorac, Tazarotene, förbättrade signifikant utseendet på rynkor och hyperpigmentering på så lite som två veckor. Tazorac är lätt att använda, men det finns några allvarliga varningar du bör tänka på innan du använder medicinen.