Hur man gör Rakningsåp

 

1.

Smält aloe vera gel och vatten tillsammans. Detta recept gör 1 kg av rakmedel. För att förhindra rakhyvelbränna eller hudirritation är basen för detta rakningsåpningsrecept aloe veragel. Lägg till 1 lb aloe vera gel och 3 oz. vatten till en kruka ovanpå spisen. Ställ in temperaturen till medium värme och rör om blandningen med en träsked medan aloe smälter långsamt.

2.

Lägg till 2 msk. bentonitlera. När aloe helt har smält in i mer av en vattenliknande konsistens, tillsätt lera till potten. Leran ger barbersaften en tjockare natur som konventionella rakningskrämer. Rör kontinuerligt medan leran blandar sig i aloe. Det är viktigt att rör sig ofta under detta steg, eftersom leran är tung och tenderar att sjunka till botten.

3. Blanda i eteriska oljor och doft. För en tjock och krämig skum, lägg till 1 oz. ricinolja till kruken. Du kan också lägga till några droppar olja. Doft går långt, och för mycket kommer irritera huden. Rör om alla oljor genom blandningen och sätt sedan värmen till låga. Låt blandningen sitta i ca 15 minuter.

4.

Ta bort potten från värmen. Placera potten på en annan brännare för att låta blandningen svalna i 45 till 60 minuter. Blandningen kommer att tjockna tillbaka till en barberskonsistens.

5.

Rör om slutprodukten efter kylning. Blanda produkten en gång till för att säkerställa jämn fördelning av alla ingredienserna. Det är bäst att förvara slutprodukten i en behållare, till exempel en glasburk, med ett skruvlock. Detta kommer att hålla din rakmedel i gott skick.

Genom att göra barbersoppa kan du uppleva rakning utan problem. Utan alla de hårda ingredienserna i köpköpta rakkräm kommer huden att lämnas mjukare, friskare och mer fuktad än någonsin. Hemmagjord barbersoppa är också en utmärkt present som du kan anpassa genom att välja din egen doft och förpackning.