Hur man tar hand om svart, skadat hår

 

1.

Rengör ditt hår en gång i veckan. Det är viktigt att hålla håret och hårbotten rena. De flesta svarta hår är torra och spröda. Använd en fuktgivande schampo formulerad för torrt hår. Vid shampooing av hår, försök att använda kallt eller ljummet vatten. Varmt vatten har en tendens att torka håret ännu mer. Om du använder massor av hårspänningsprodukter - som geler, mousse eller hårspray - använd ett klargörande schampo som Neutrogenas Anti-Rest Shampoo en gång i månaden.

2.

Använd balsam regelbundet. Efter varje schampo, använd en balsam för att mjuka håret och minska skarven. Välj en balsam som är gjord för torrt hår. Gör en vecka djup konditionering. En varmoljebehandling med Alberto VO5 är fortfarande populär. värm upp olivolja eller kokosnötolja. Applicera på håret. Låt det pågå i en timme innan du tvättar. Välj hårborttagningsprodukter. Håret är gjord av keratin, en form av protein.

3. < Använd så lite värme som möjligt på håret. Medan det är hårtork, är håret snabbare än handdukstorkning, med en hårtork kan skada håret på grund av all den heta luften. Varmvalsar, curlingwands, hett kammar, plana strykjärn och andra hårvaror, lägger också värme i håret och ökar torrheten. Om du måste använda dessa apparater, applicera en produkt som skyddar håret mot värme li ke Nexxus Heat Protexx.

4.

Trim ändarna på ditt hår. Torrt, skört hår har mycket brist och splittrade ändar. När de splittrade ändarna rör sig upp i håraxeln, orsakar de mer hårskada. Att trimma ändarna på ditt hår var fjärde till åtta veckor är viktigt. Du kan trimma ditt hår själv eller gå till en salong. Genom att ta bort splittrade ändar skär du ner på brott. Detta gör att håret fortsätter att växa längre.

5.

Fuktar håret regelbundet. Att lägga lite olja i håret kommer att hålla det mjukt och glänsande. Det kommer också att skära ner på brott. Lägg en liten storlek olivolja, kokosnöt eller kameliaolja i handflatan. Gnugga dina händer ihop. Massage oljan över hela håret. Var noga med att lägga till olja i ändarna av ditt hår för att minska brott.

6.

Massage din hårbotten. Massera din hårbotten ökar cirkulationen och blodflödet som ger näringrikt blod till hårsäckarna. Massage ökar också produktionen av naturliga hårbottenoljor som smörjer håret. Den ökade cirkulationen främjar också hårtillväxt.

7.

Sova med en slumerskal på natten. Bomullsfodral är mycket absorberande och kan absorbera oljorna från ditt hår. För att skydda ditt hår, sova med en satin eller silkeslampa. En silke halsduk bundet runt huvudet hjälper också. Det mjuka tyget ger håret ett skyddslag från det absorberande linne.

Varje kvinna vill ha vackert hår. Men om du har svart, skadat hår krävs mer arbete för att behålla det. Lyckligtvis finns det idag mycket mer information om hur man ska ta hand om svart hår. Det finns produkter speciellt formulerade för att ta hand om afroamerikanskt hår. Med daglig vård av svart, skadat hår kan en kvinna ha starkare, längre och friskare hår.