Hur mycket tipsar du hår stylister?

 

För ett bra jobbat jobb

Om din frisyr har gjort ett bra jobb och du är nöjd med din frisyr så är det acceptabelt att tipsa mellan 15 procent och 20 procent av den totala kostnaden för frisyren. Så om din frisyr kostar $35, $​​7 är ett respektabelt tips. Var noga med att fråga frisyren om du ska tipsa honom direkt eller tipshantering, eftersom många salonger har olika policyer om var ett tips ska ges och hur det distribueras.

För ett utmärkt jobb

Om du är extremt nöjd med din frisyr eller du känner att din frisör gick utöver sitt ansvar, då är det vanligt att tipsa 30 procent. Ett högt tips rekommenderas om frisyren du önskade var extremt komplex, ditt hår var extremt trassigt eller om frisyren hade att göra med ett särskilt svårt barn.

För ett underpar jobb

Om du känner din hairstylist gjorde ett dåligt jobb, det är där tippning blir knepigt. Du får aldrig gå ut utan att ge ett tips om inte ditt hår förstördes eller du personligen förolämpades. Om håret inte är rätt så, men hairstylisten åtminstone försökt , en 5 procent till 10 procent spets är lämplig. Tillsammans med servitörer, dörrmän och pizzaleverantörer får hårstylister mycket av sina intäkter från tips. Det är vanligt att ge din stylist ett tips när hon har avslutat sitt arbete för att kompensera henne för ditt nya hårklipp. Men exakt hur mycket passar det?