Hur solljus påverkar färgbehandlat hår

 

Färgbehandlat hår och solljus

Färgbehandlat hår är mer känsligt och mottagligt för skador än naturligt hår. På grund av detta är det viktigt att vara försiktig med att exponera färgade och markerade lås till miljöelement som solstråle. Om du har färgbehandlat hår ska du försöka täcka huvudet med en hatt eller halsduk när du går ut. Om det Det är inte möjligt att skydda ditt hår på det här sättet, arbeta en hårprodukt som innehåller solskyddsmedel genom dina tresses. Produkten kommer att återfuktas i strängarna och avskräcka solens strålar.

Torkningseffekter

Kemikalierna som appliceras på färgbehandlat hår tenderar att låta det vara lite torrt. Exponering för solljus drar bara håret längre. kan vara grovt, luddigt och krusigt och har splittrade ändar. Om ditt färgbehandlade hår torkas ut genom långvarig exponering för solljus, var noga med att applicera en djuprengöring eller varm oljebehandling så snart som möjligt för att minimera skadorna.

Faded Color

Solens strålar lyser naturligt lås och färgbehandlat hår är inte immun mot detta svar. Solljus kan avsevärt försvaga färg och höjdpunkter, särskilt om nyansen är ljus i färg. Denna blekning reducerar livslängden hos färgämnet. Det bästa sättet att undvika att blekna i färgbehandlat hår är att hålla ditt hår täckt så mycket som möjligt i solen.