Män s hårklippande instruktioner

 

Vad du behöver

De instrument som krävs för att ge en man en hårklippning finns lätt runt hemmet eller i vilken butik som helst. Du behöver en rakstödd stol, en sprutflaska, ett par skarpa saxar, en handspegel, hårklippare som kommer i olika storlekar, en fin kam, borste, pulver och ett ark eller frisörens klädsel. Komma igång Välj en tid på dagen och veckan när du båda är avslappnad. Låt mannen sitta på den ryggstödda stolen och täcka honom med arket eller frisörens klädsel. Ta lite vatten i sprayflaskan och spray det på håret så att det förblir vått medan det skärs. Det är svårt att klippa torrt hår.

Klipp håret

Känn hur många klipper man använder och ta rätt klippstorlek ur uppsättningen. Ju längre klippstorleken desto längre hår. En tre eller fyra kommer att ge en frisyr i medellängden, medan två används för korta grödor. Håll klipparen ordentligt, men bekvämt, mellan tummen och index och mittfingrar på din arbetshand och slå på den. För grundskärningen, börja från botten av huvudet och framåt mot toppen. Avsluta klipper allt håret från basen till kronan, arbetar hårt mot hårväxtens riktning. När du är nära öronen, var försiktig så att du undviker olyckor. När huvudets baksida är klar, kamma allt håret ovanpå huvudet framåt, avskilja håret så att avskiljningslinjen följer den skalliga naturliga hårlinjen och kurvan. Använd din kam för att lyfta håret i sektioner eller lager, från början till baksidan. Visa mannen handen spegel och fråga honom hans åsikt om längden. Håll sedan håret i din kam, medan du trimmer den till önskad längd med din sax. Upprepa denna process för varje lager ovanpå huvudet, med längden på det första lagret som standard.

Blandning

När du är klar med att klippa håret på baksidan och på toppen av huvudet, har du att blanda dem bra. Håll din kam i vinkel mot huvudet, ta en bit av hår från både rygg och sidor och ta av den utskjutande kanten. Arbeta med sektioner som skiljer fram och bak på ett liknande sätt och kläm av eventuella spetsiga kanter. Skär av hårda kanter på sidorna av pannan.

Avsluta peka

För rak linje längst ner på huvudet, raka halsens nacke. Klipp även sideburnarna efter önskemål. Damma bort det lösa håret i ansiktet och nacken med en borste och applicera lite pulver om du vill. Ta bort arket. Att gå till frisörsalongen varje par veckor för en hårskärning är inte bara tröttsam men också ganska hård på plånboken. Genom att följa några enkla instruktioner kan du klippa en mans hår hemma, spara pengar och tid. Det är också en trevlig aktivitet för ett par att dela.