Olika hårfärger för afroamerikaner

 

Blond Shades

Döende afroamerikansk hårblondin kan vara mycket knepigt, särskilt om det naturliga håret är kemiskt rät och / eller naturligt svart. Lyftprocessen som krävs för att få en sann blond nyans är för hård för avslappnat hår.

Om ditt hår inte är kemiskt rätat, kan du gå med en blond färg, men gyllene nyanser ser bättre på varm hud toner. Din hudfärg kan variera från lätt till medelstarkt ljus till det mest smickrande utseendet. Om din hudton är mycket mörk kan en kort blond hårklipp vara ganska dramatisk.

Blonda hårfärger som ser bra ut På afroamerikanskt hår bör det vara rikare. Välj mellan nyanser som gyllene brons, brons och honungblonde.

Rödtoner

Rödhåriga färger kan vara mycket smickrande för ett brett utbud av afroamerikaner. subtila röda nyanser som är rödblonda, rödbrun eller auburn. Du kan också välja ljusa och livfulla nyanser som ligger nära den primära färgrödan. Röda toner ser bra ut på medelljus eller medium brun hud.

För att färga naturligt svart eller djupt brunt hår är processen för att uppnå en röd nyans inte lika hård som den är för att få en blond färg. Brunt hår kan vanligtvis färgas i en process (ibland med ett askblont färgämne), medan svart hår kanske behöver lyftas först innan du lägger på det röda färgämnet.

Mörkare färger

Om du vill ha ditt hår mörkare eller om den redan är mörk och du helt enkelt vill ge lite glans, kan du välja djup brun eller svart hårfärg. Jet svart är ofta för hård för många afroamerikaner, det ser bara ut som naturligt och komplementärt om hudfärgen är väldigt mörk . Annars, håll dig till kaffebrun eller naturlig svart. Andra nyanser som fungerar bra med medel till mörk hud inkluderar plommon och burgund.

Välja höjdpunkter

Om du inte vill slutföra färg, prova höjdpunkter. Om ditt hår är brunt, ljust rött, brons eller auburn, kommer blonda höjdpunkter att se bra ut på det. För djupt brunt eller svart hår, välj medellånga bruna höjdpunkter. Höjdpunkterna ska placeras runt ansiktet och på toppen av huvudet för de mest smickrande och realistiska resultaten. Afroamerikaner kan ha olika naturliga hårfärger, men kan också färga sina hår olika färger också. För att få det mest kompletterande valet i hårfärg, överväga din hudfärg och hårstruktur. Konsultation med en professionell stylist hjälper dig att få de bästa resultaten.