Om kostympartier

 

Utvecklingen av det moderna kostympartiet

Den tidigaste versionen av kostympartiet är maskeradbollarna som ägde rum i hela västeuropa, särskilt England, Frankrike och Italien, under 1500-talet. Tyvärr var de lägre klasserna uteslutna från att delta i denna typ av glädje och kostympartiet som vi vet att det inte kommer att bli tillfredsställande för alla fram till 1940-talet när depressionen slutligen hade slutat och folk letade efter en ny väg att fira detta ny decadenstid. Och vad kan vara mer dekadent än en kostymfest på en tid på året som inte är Halloween?

Traditionen för att donera kostymer på Halloween

Halloween härrörde från den antika keltiska festivalen i Samhain. Precis som det är nu var Halloween en fest. Keltarna och druiderna skulle välkomna sommarens slut och tillkomsten av fallet med brasar och djuroffer. Det är på denna punkt som grunden till att ha på sig kostymer kommer i fokus. Under dessa ceremonier hedrar gudarna , keltarna skulle ha på sig kostymer som typiskt inkluderade masker av djurhuvud. Senare, när romarna erövrade keltiskt territorium, kombinerades det romerska konceptet med en halloween fest med den keltiska. Kristendomen har påverkat hedarnas liv så småningom vände sig festivalen av Samhain till All Hallows Eve, natten före den 1 november, vilken påven Boniface IV ansåg All Saints Day.

Essentials of a Costume Party

Vad varje parti behöver, kostym eller inte, är en generös leverans av alkohol. Dekorationer är också viktiga för att skapa den rätta atmosfären för ens kostymfestival. Beroende på årstiden ska dekorationerna vara färgkoordinerade med säsongen. Om det är en födelsedagsfest bör tonvikten läggas på temat för kostym parti (dvs tårtor och vicars, 80-tal ikoner och medeltiden). En annan aspekt av kostympartiet är köket. Liksom temat och dekorationerna borde det ha en konsekvent ton med resten av partiets element. För en festklänning för våren, bör maten vara mer invecklad än höstenklammerna av choklad, godisgris och pumpasoppa. Under våren , köttplattor, färsk frukt och tiramisu passar fint i säsongens ljusare luft. En kostymfest på hösten möjliggör mer utrymme för att centrera all uppmärksamhet på olika slags sprit som ska serveras. Dessutom är ett brett utbud av öl och lagrar mycket viktigt under hösten.

Obsession med ögonblickets popkulturdräkter

Från kanske 60-talet när Beatles blev de mest imitativa berömda människor runt , har det varit en växande uppmärksamhet med att ha på sig kostymer som är relevanta för den nuvarande popkulturen. Ghosts, devils och häxor är inte längre kreativa livsdugliga. Man måste visa sin intelligens med en hyllning till händelserna under det gångna året. Kostympartierna var fulla av Sarah Palins och Hillary Clintons. År 1992 reste Bill Clinton-maskerna högsta. Och bortom politiken har det varit det ständigt populära kändisparet: Brad and Gwyneth, Brad and Jen, och äntligen Brad och Angelina. Förkärlek för att klä upp sig som verkliga människor i motsats till de bortre teorierna av goblin eller servering wench är ett sant bevis på kändisobservationen som sannolikt kommer att fortsätta som åren fortsätter.

Kostympartiets helande kraft

Bortsett f rom psykosen som är inblandad i att klä sig i kostym, är tanken att meddela en fest med det roliga att välja en specifik identitet att gå med den ganska revolutionerande. För all sin artlessness finns det ingen bättre fest än en kostymfest. Skrattet är hårdare, konversationen är mer intressant och folket är uppenbarligen bättre. Kostympartier har länge varit förknippade med den magiska tiden på året som kallas Halloween, men under de senaste decennierna verkar det som om människor kommer att hitta någon ursäkt att klä sig som något de inte är. Det kan faktiskt vara något nästan terapeutiskt om ett kostymparti, för det finns inget som fullmakt blandat med en vänlig dos som låtsas upp i sina andar.