Om ögonbryns liftkirurgi

 

Kirurgisk procedur

En ögonbrynslift innehåller vanligtvis ett snitt som kirurgen gör vid örat och som fortsätter genom hårlinjen, tillräckligt långt tillbaka att det inte kommer att märkas. Detta är proceduren för den klassiska eller öppna liften. Ett annat alternativ är endoskopisk lyft och detta kräver att kirurgen gör upp till fem snitt som är små och använder sedan ett utrymme för att utföra operationen. Olika plastikkirurger föredrar olika metoder och ibland är patienterna mer benägna att dra nytta av än den andra.

Längden på ögonbrynsliftkirurgi

Beroende på hur mycket arbete som behöver göras, är ögonbrynens lyftkirurgi från en till tre timmar. Så länge inga komplikationer uppstår, bör operation inte vara längre än den här tidsramen.

Ögonbrynslyft biverkningar

Patienter som genomgår denna operation bör förvänta sig att ha lite håravfall längs ärr liksom svullnad, domningar, klåda och generellt obehag som ett resultat av snitt och operation. I vissa fall kan nervskador uppstå som skulle kräva ytterligare kirurgi, men det är ovanligt, även om det är en risk.

Återhämta sig från kirurgi

Återhämtning från ögonbrynens lyftoperation tar ungefär en vecka. Personer kan återvända till arbetet inom en vecka till en och en halv vecka, även om patienter som genomgår endoskopiska ögonbrynlyftar kan vara redo att återvända till arbetet tidigare. Ansträngande fysisk aktivitet är begränsad i några veckor och patienter rekommenderas att undvika solen i några månader.

Resultat av ögonbrynslyftkirurgi

Ögonbrynlyftar är ett effektivt sätt att vända klockan och radera tecknen på åldrande. Förfarandet ger resultat som varar i många år. En ögonbrynslift är utformad för att hjälpa patienter med hängande hud och ögonbryn samt övre ögonlock. Pannhud som saken kommer också att tas bort i en ögonbrynslift. Fönstren och linjerna som uppträder med ålder och kan ta sig bort från en persons utseende kommer att riktas mot denna operation. Som ett resultat kommer personens utseende att bli mindre trött efteråt. Tecken på åldrande reverseras med detta förfarande och de vanligaste patienterna är mellan åldrarna 40-60 år. Det är nästan alltid en öppenvårdsprocedur och lokalbedövning med sedering är vanligast.