Så här applicerar du 4 nyanser av ögonskugga

 

1.

Smörj en ögonmakeupsprimer på rena ögonlock från lash line till browbenet. Låt primeren absorberas innan den blandas på en krämig concealer eller nakenbas, från lashlinjen till pannabenet. Dessa två produkter gör dina ögonlocker en smidig duk för ögonskuggorna.

2.

Lägg ner din mörkaste färg från linjeledningen för att öka med en ögonskuggbørste med ett platta huvud. Gör färgen fast vid locket genom att trycka på den istället för att svepa den fram och tillbaka. Kör borsten längs nedre linjeledningar för att överföra överbliven produkt till de nedre locken för en mjuk och rökig effekt.

3.

Doppa en fluffig pensel i din midtonfärg, tappa av överskott före utjämning av ögonskuggan på veck i vindrutetorkarens rörelse. Detta skapar en gradienteffekt, som om den mörkare ögonskuggan bleknar i en ren midtonton. Rengör den fluffiga ögonskuggborsten på ett stycke vävnad innan du sveper det i den ljusa ögonskuggan och applicera detta på panna ben. Den rena konsistensen av produkten bör göra det möjligt för din hud att visa sig genom färgen vilket ger den blekna ögonskuggans effekt till sin ljusaste punkt.

4.

Ljusa upp dina ögon med hjälp av en markering nyans som din fjärde ögonskugga. Om din hud har varma undertoner, skulle en skarp ögonskugga med guldglans bli smickrande. Å andra sidan, använd en ögonskugga med köttton med silverglans om din hud har snygga undertoner. Använd en ögonskugga borste med ett litet huvud för att applicera markeringsskuggan mot ögonens inre hörn genom nosens bro och på plats under din panna.

5.

Buffla bort några hårda linjer i ögonkonfigurationen med den fluffiga ögonskuggborsten så att kanterna i alla färger blandas sömlöst. Avsluta din ögon smink ansökan genom att göra några fler saker. Fyll i dina pannor. Lina dina ögon. Curl dina fransar. Applicera mascara.

Tips och varningar

  • Välj ett svart eller grått eyeliner för att säkert matcha alla uppsättning ögonskugga färger. Om du bor i samma färgfamilj kan du använda ett eyeliner från samma nyanser, men se till att det är mörkare än din mörkaste ögonskugga.
  • Ge din ögonmakeup en professionell touch genom att samordna fyra nyanser av ögonskugga i en blick. Medan du kan behålla ögonkonfliktprogrammet snabbt genom att bara applicera en ögonskugga från ögonlinjen för att öka, kan du lägga till djup och dimension i ögonen om du lär dig hur du använder upp till fyra olika ögonskuggor åt gången. Undvik en kollapsande färgtoner genom att stanna i samma färgfamilj eller genom att plocka nyanser som famously kompletterar varandra, som persikor och bruna, gråar och blues eller pinks och purpur.