Så här applicerar du Eyeliner lätt

 

1.

Bestäm om eyeliner-färgen du vill använda. Om du har mörka fransar är svart acceptabelt. Om du har lättare fransar, använd mjukt svart eller medium till mörkt brunt. Använd en tunn eyeliner penna om du kan hitta en. Om inte, skärpa din eyeliner åtminstone för en exakt punkt. Se till att texturen på din penna är krämig, eftersom det gör det enklare.

2.

Arbeta färgen direkt i dina övre och nedre linjeledningar och inte på huden på din ögonlock som du vanligtvis kan göra. Stryk inte eyelinerna över det yttre hörnet av ditt öga heller. Håll fodret strikt på dina linjer. Fortsätt till steg 3 för en alternativ metod.

Kör en krämig eyeliner penna i svart eller mjukt svart längs vattenlinjen eller inuti kanten på din översta linjeledning (se Resurser) . Indragbara eyeliners är särskilt krämiga och inte alls smärtsamma att applicera. Hoppa över den inre kanten på din bottenlinje om du vill ha en diskret definition, eftersom eyeliner är mer synlig här. Denna teknik kallas tightlining och det är populärt även bland modeller och kändisar.

Tips och varningar

  • Om din eyeliner smälter, byt till en vattentät formel till håll det på plats under hela dagen.
  • Använd inte någon annans utdragbara penna när du skärmar dina ögon. Detta förhindrar spridning av bakterier och håller ögoninfektioner borta.
  • Eyeliner bringar ut dina ögons form och kan bäras även om du väljer att hoppa över resten av din smink för dagen. Nyckeln till att avlägsna en eyeliner-applikation som verkar lättare än vanligt, men ändå gör skillnad i ditt utseende, är att applicera det inte nödvändigtvis med en lätt hand, men diskret som om du inte stod i ögonen alls. Detta skapar effekten av fransar som verkar vara naturligt frodiga för de tider du vill ha en sminklöshet.