Så här applicerar du Smokey Eye Shadow

 

1.

Använd en sminkvamp för att applicera en liten mängd fundament eller gräddeförhöjare på ögonlocket och området mellan locket och ögonbrynet. På så sätt kan din ögonskugga gå smidigt.

2.

Lina ögonen med ett mörkt eyeliner genom att använda din penna för att skissera huden direkt ovanför dina bästa ögonfransar. Stäng ögat och försiktigt applicera fodret mellan dina nedre vippar för att ge dem det mörka utseendet utan att vara för överväldigande. Använd en bomullspinne för att blanda färgen i huden.

3.

Applicera din ögonskugga med en sminkborste. Täck hela ögonlocket, hela vägen upp till vecket mellan ögonlocket och benbenet. Använd en vävnad, bomullspinne eller svamp för att blanda färgen och skjuta den uppåt mot din panna. Stoppa ungefär en kvart tum under din faktiska ögonbryn eller du kommer att förlora all definition i ditt ansikte.

4. Lägg till en ljusare nyans av pulverögonskugga, som guld eller elfenben, precis ovanpå ditt panna ben för att ytterligare definiera mellanslag mellan din skugga och din ögonbryn. Täck dina fransar med mörk mascara, antingen en jet svart eller mörkbrun. Låt den första kappan torka och applicera sedan en andra kappa. Hoppa över ögonfranskransen eller din utseende kan vara alltför dramatisk.

5.

Kontrollera dina resultat i sminkspegel. Om du är glad med ditt utseende, upprepa steg ett till fyra för det andra ögat. Tvätta ditt ansikte med sminkborttagare och försök igen. Om du inte vill, försök igen.

Tips och varningar

< Det är lättare att applicera mer ögonskugga om du inte har tillräckligt med än att ta av det och börja om allt. Tvätta och torka ansiktet innan du börjar. Du vill inte ha olja och smuts fastna under din tunga makeup. Ge dig själv lite extra tid första gången du försöker uppnå detta utseende. Det blir lättare med övning.
  • Reservera denna utseende för att gå ut på natten. Det är för dramatiskt för ett dagligt utseende och definitivt inte lämpligt för att ha på sig på kontoret.
  • Rökig ögonskugga är ett populärt kvällsutseende och har gjort vågor på den röda mattan i flera år. För att få den här utseendet är det viktigt att hålla fast vid svarta, grå och bruna istället för att gå in på blått territorium. Om du måste ha lite färg på ditt ansikte, gå till de som är så mörka som möjligt. På så sätt kommer de att visa sig vara svart förutom under noggrann inspektion och kan fortfarande få ut din ögonfärg.