Så skyddar du fötterna från speciella evenemangskor

 

1.

Välj höjden först. Om du normalt inte bär höga klackar (3,5 '+), gör det inte för ett viktigt tillfälle. Detta kommer bara sluta i katastrof. Höga tjejer ska i allmänhet gå för en kattungehäl, kortare tjejer kan gå på högre skor, men det här är en allmän regel och varje tjej är för sig själva. Regeln att inte bryta: Köp inte vad du inte kan hantera.

2.

Kör ett maraton.

Inte bokstavligt men du ska bryta dina skor innan du bär dem till din stora händelse. Hur många gånger har du köpt ett par skor och bara slitit dem en gång och slutar med episka blåsor? Om du är orolig för att få dina nya sparkar smutsiga, bära dem på insidan på en matta yta. Det hjälper till att göra dagliga sysslor och vara produktiva, så du känner inte som att du slösar bort din tid.

3.

Öppna eller stängda tå?

Medan öppen tå kan vara sexigare, är en sluten tå sko mer praktisk. Det här är bomullsvadden som kommer in. När du köper dina skor vill du att de passar bra men med lite utrymme. Om dina skor är för snäva , kommer du att vara väldigt obekväma senare.

** Här är ** där bomullen är till hands. Före din händelse, fyll i bomull / vävnad i undersidan av din sko. När dina fötter får fett och sprid från stående / dans / etc, ta av bomullen och nu har fötterna utrymme att slappna av och du ser inte tackig ut för att ta bort dina skor.

Band -Aids!

Detta trick fungerar bra för slingbacks och vanliga klädskor; öppna backskor (mulor) behöver inte tillämpas på denna regel. Om du är naturligt benägen att blåsor från nya skor. Placera en bandaid på din häl där bältet eller skopans ljuga ligger. Om bälteshjälpen redan är på plats, har din sko mindre hud att gnugga mot, besegra blisteren innan den börjar.

5.

Säg NEJ till lotion.

Medan vi alla älskar våra pedikyr kan den lotion som läggs på fötterna i slutet orsaka för mycket glida, vilket skapar onödig svårighet när kroppstemperaturen stiger och får dina fötter att svettas, vilket möjliggör fler blåsor. Om du får lotionen, använd en liten gnidningsalkohol för att ta bort den. Du kommer tacka dig senare.

Tips och varningar

  • Använd inte för mycket! För en stor händelse är chansen att du köper skor som du inte får bära igen. En bra $40-par är lika bra som en $300-par, så länge du följer ovanstående steg.
  • När du väljer rätt skor för din hemkomst, prom eller 'den stora dagen' (läs: bröllop) är det viktigast att du väljer klokt och gör noga med att försäkra dig om att du inte har ont efter din fest.