Sommarhårvårdstips för afroamerikanska kvinnor

 

Vågig u0026 amp; Curly

Istället för att försöka uppnå ben-raka frisyrer, som förmodligen inte behåller värmen och fuktigheten, låt ditt hårs naturliga tendens att curl ta över. Om du har en texturiserare eller ditt hår är naturligt lockigt, blir det enkelt. Helt enkelt schampo, skick och använd de krullningsförbättrande produkterna du vill ha till fuktigt hår. Detta kan vara alkoholfria geler, pomader eller krämer. Låt ditt hår torka naturligt eller använd en diffusortork på låg värme.

Om ditt hår är avslappnat rakt kan du fortfarande få ett lockigt utseende, men du behöver magnetiska rullar för ett vått set eller böjbara rullar för en torr uppsättning för att få det.

Skydda ditt hår

Håll värmestyling på svart hår åtminstone. Använd inte ett järn eller krusjärn mer än en gång i veckan. Använd istället våtsatser på magnetvalsar eller böjbara stavar.

Prova frisyrer som håller dina ändar skyddade. När endarna av afroamerikanskt hår ständigt exponeras för elementen och får gnugga på kläder och bomullsdragkuddar, är de 'mer benägna att torka och bryta.

Välj stilar som håller dina ändar skyddade, t.ex. som flätor, tvåsträngiga vändningar, cornrows, flat twists och bullar. Du kan använda förlängningar, om du vill, men om ditt hår är tillräckligt länge kan du använda ditt eget hår för dessa stilar.

Om du vet att du kommer att vara ute under en längre tid, bära en hatt. Inte bara kommer en breddhårig hatt att skydda ditt ansikte mot solen, men det skyddar också ditt hår. Svart hår lutar sig mot att vara torrt, så du bör hålla den skyddad från solen så mycket som möjligt för att förhindra ytterligare torrhet. Använd fuktgivande balsam efter shampooing och som inlägg. Djupt tillstånd ditt hår två till tre gånger i månaden för ökad fuktighet. Ju mer fuktigt afroamerikanskt hår är desto mindre sannolikt är det att bryta.

Gå kort

Sommaren är en bra årstid för kort hår. Långt, tjockt hår på baksidan av nacken kan göra dig varmare.

Välj korta stilar, som Afros, Pixie-skär och bobs. Daglig underhåll blir en vind och den kortare längden kommer att hålla dig sval under sommaren.

Tillbehör

Om du har medium till långt hår, håll det av nacken med rätt tillbehör. Undvik hästsvanshållare med metalldelar eller gummiband, eftersom de kan bryta afroamerikanskt hår. Använd istället plastklämmor, elastiska huvudband, snäppfria band och täckt elastik. När vädret värms upp, kan afroamerikanska kvinnor behöva anpassa sina hårvårdsprodukter för att se till att deras frisyrer inte gör det. Eftersom svart hår har en naturlig tendens att vara torr, är det viktigt att hålla sig till en fuktgivande behandling under årets hetaste månader så att värme och fuktighet inte sönder ditt hår. Genom att följa några grundläggande tips under sommaren kommer ditt hår att se fantastiskt ut och vara hälsosamt hela säsongen.