Stilar för Marquise Ringar

  Enligt diamantkällan i Virginia var marquise-diamanten utformad till ära av Louis XV's maitresse-en-titel, Marquise of Pompadour, mer känd som Madame Pompadour. Kungen ville ha en pärla som skulle efterlikna hennes vunna leende. Stenen har en långsträckt oval form som vissa liknar en fotboll eller en båt. Oavsett ringens inställning är den typiska bredd till ration för marquise stenar 1,75 till 2,10.

Vertikal stil

Den vanligaste marquise ringsignalen är att placera stenen vertikalt på bandet utan att lägga till några ytterligare stenar. Enligt förlovningsringplatsen är denna stil gynnad för sin enkelhet och för det sätt det gör att en kvinnas finger ser lång och elegant ut. Stenar i denna stilring är normalt säkrade med 6 prongar som håller den på plats i ett klagliknande grepp.

Kreativa stilar

Andra ringar stilar blandar marquise cut med andra skärningar för en mer dramatisk effekt. Alternativen inkluderar att ta en fyrkantig, smaragd-klippad sten, placera den i mitten och omge den med fyra marquise stenar som en ring av kronblad. En snyggare stil är att ta ett 14 karat guldband och sätta marquise stenar i ett diagonalt mönster avskilda med guldfodrar. Sedan finns det möjlighet att omge en diamant marquise inställning med mindre, färgade stenar eller använda platina eller guldband för att omge en marquise sten sätta i en vinkel.

Personliga stilar

Personifiera marquise ring stilar genom combing marquise diamanter med birthstones eller stenar som symboliserar viktiga tillfällen, till exempel årsdagar och födelsedagar. En idé är att para marquise-ringen med ädelstenen i bröllopsdatumets månad eller med brudgummens brudgummar. Om ringen är att markera ett tillfälle som ett 30-årsjubileum, överväga att lägga pärlor, årsdagen s symbol, till marquise-ringen. För par med barn gör Marquise-ringen en sentimental en genom att lägga barnens barnfödselstenar .