Toner för att bleka hår

 

Kondition ditt hår

Innan du bleker och tonar håret måste du få det i topp skick. Djupt tillstånd, applicera hårmaskor och använd inte varma torktumlare och strykjärn. Tvätta och sätt i det innan du blöder och tona håret och se till att du väntar minst 24 timmar. När du toner håret märker du att du behöver hålla håret mycket rent. Oljigt hår visar gult.

Blek och ton

När du bleker ditt hår, är nästa steg en toner. Blekning tar naturligt pigment ur ditt hår och lämnar det onaturliga, brassiga och oattraktiva. Tonerkassetter tänder tillbaka i håret, så att det ser friskt och naturligt ut. De vanliga tonerna för blekning är semipermanenta färger.

Blekningshår

Om du har platinhår, gå till nästa steg. Om ditt hår är blont till dishwater blond måste du bleka ditt hår två gånger för att komma till det ljusgula scen du behöver innan du applicerar toner. Med lätt och medium brunt hår behöver du bleka ditt hår med två till tre applikationer. För riktigt mörkt hår är den bästa rekommendationen att gå till en salong för blekningsprocessen. Misstag kan inkludera scabs i hårbotten och i extrema fall permanent baldness. För hår som är färgat mörkare, använd först en produkt som Color Oops och fortsätt sedan med blekning.

Ton för vitt hår

Tanken bakom tonen är att du lägger in motsatt färg till gul på håret , eller lila. Detta neutraliserar färgen och lämnar den vit. Du behöver en väldigt ljusgul till att börja med för att den lila tonern ska bli vit. Om ditt hår inte är blekgult nog, kommer du att få en mörk färg. Om ditt hår redan är vitt, blir ditt hår lila. Det här har hänt med otaliga äldre kvinnor med blått eller lila hår. Blekning är vanligtvis permanent, medan toning normalt inte är. Således måste du tona håret några veckor för att hålla det vitt.

Varumärken av toner att försöka

Det finns flera märken av toner som hjälper dig att gå vit. Några försök inkluderar L 'Oreal, La Riche, Special Effects och Manic Panic. Om du är säker, njut av att experimentera med ditt hår och inte bry dig om att gå runt med blått eller lila hår i några veckor, kan du också försöka blanda din egen . I det här fallet måste du köpa färg och utvecklare separat i en skönhetsaffärsbutik. Användning av toner för vitt hår är den bästa metoden för halvvarig hårblekning. Beroende på hårets färg för att börja, kan du behöva bleka håret först. Börja med mycket mörkt eller färgbehandlat hår är svårare, dyrt och tidskrävande än att börja från platina eller blont hår.