Turkiska frisyrer

  Turkiet är ett land som är rik på kulturell särskiljningsförmåga, inklusive denotativa frisyrer som turkiska män och kvinnor har tillgång till. Vad som gör att turkiska frisyrer är vanliga från frisyren i vissa andra länder, som USA eller Västeuropa, är att hur en person ser ofta påverkar hur de ses från ett politiskt perspektiv.

Herrens frisyrer i Turkiet

De turkiska männen har för det mesta en kort och väl underhållen hårklippning, vars främre del är i allmänhet längre. De turkiska mäns hårklipp är användbar i form av respekt och efterlevnad av den nationella kulturen. Turkiska barberare är också kända för att säga 'Sihhatler olsun' i slutet av ett hårklipp, vilket betyder 'kan det vara friskt'. Det typiska svaret på detta är 'Elinize saglik', vilket betyder 'Hälsa i dina händer'. Utlänningar får faktiskt inte vara anställda som barberare i Turkiet, eftersom det anses vara en helig konstform bland turkiska män.

Kvinnors frisyrer i Turkiet

Kvinnor i Turkiet är också kända för att ha frisyrer som är funktionella i motsats till 'snygg' natur. De brukar ha sitt hår i flätor, tillsammans med ett huvudskydd av någon typ (huvudsakligen halsdukar). Den främsta orsaken till denna specifika stil är på grund av det extremt heta klimatet i Turkiet. kvinnor kan fortfarande behålla den långa längden som föredras av Mellanösterns österrikiska kulturen, samtidigt som de uppnår en viss grad av komfort.

Frisyrer som är ansedda 'oacceptabla' i Turkiet

I Turkiet är hänsynen till en viss nivå av vördnad, något brant I den framträdande muslimska religionen är det avgörande för hur män och kvinnor bär sitt hår. Därför är stilar som mohawks, mullets eller rakade huvuden (speciellt på kvinnor) inte vanligtvis så välkomna som traditionella tullar för hår.